Моцарелла в домашніх умовах

Автор: richinna 12 Февраля 2017
Моцарелла в домашніх умовах
Моцарелла - молодий сир, на смак ніжний, пріснуватий і трохи пружний.
Форма і розмір сиру можуть бути різними: великі кульки - "боккончіні", кульки поменше, розміром з велику черешню - "чільеджіні", зовсім маленькі - "перлини".
Зовні у моцарелли тонка (1 мм) блискуча і гладка шкірка зі злегка помітними горбками в тому місці, де головку відірвали від загальної маси.
Внутрішня структура - трохи шарувата і не містить пухирців повітря, при розрізанні сиру витікає трохи білої рідини.

Потрібно:

  • Домашнє жирне коров'яче молоко 1,5 л
  • Лимон 0,5 шт. сік
  • Сичужний фермент на кінчику ножа
  • Сіль морська 1 ч.л.
У холодне молоко влити лимонний сік, перемішати і нагріти до 32-33 градусів. 
Обов'язково використовуйте градусник інакше все зіпсуєте!
Каструлю з молоком зняти з вогню і ввести в нього сичужний фермент. Його треба розчинити в 20 мл води. Сичужний фермент продається в будь-якій ветеренарній аптеці,його використовують для закваски і плавлення сирів. 
Перемішати всі швидко, не більше 20 секунд і залишити накривши кришкою на 20-25 хвилин в теплому місці.
Перевірити чи готова наша заготовка на Моцареллу можна за допомогою пальця. 
Якщо палець занурити в закваску і він залишиться чистим, тоді можна продовжувати процес далі.
Взяти довгий ніж і порізати заготовку на великі шматки.
Чим більше шматки, тим ніжнішою буде моцарелла.
Нагріваючи сироватку разом із заготівлею до 42 градусів, постійно ніжно помішуйте руками, як ніби "купаєте" . Використовуйте медичні рукавички, щоб не обпекти руки.
Відкиньте сирну масу на сито, дайте стекти сироватці в глибоку миску.
Сироватку поверніть назад в каструлю і додайте 1 ч.л. крупної морської солі і  починайте нагрівати до 80-90 градусів. 
Окунайте сирне тісто в сироватку.
Вже при 40-50 градусах можна розтягувати сирне тісто до того моменту поки воно не стане еластичним, постійно занурюючи його в гарячу сироватку.
Скрутити сирне тісто в рулон 
Розвернути гладенькою стороною догори і формувати з сирного тіста кульки і одразу занурювати їх у холодну (крижану) воду для остигання.
З півтора літри молока вийде три кульки  "боккончіні".
Загальною вагою 170 грам
Зберігати мацареллу в сироватці в якій вона варилася.  
Я давно хотіла цей рецепт вивести окремо,тому приймайте як є,бо фотографувати і слідкувати за градусами і формувати важко. 
Але повторюся знову,що процес приготування приносить задоволення і порадує Вас результатом. 
Живіть і готуйте- насолоджуючись!
64

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 12 Февраля 2017
# 0

Огромное спасибо тебе, Иннуш! Как только наша знакомая корова выйдет из "декретного" отпуска, попытаюсь повторить. Для начала попробую просто большие моцареллы, а потом  расскажешь, как делать "перлинки"?

richinna 12 Февраля 2017
# 0

konfairy 12 Февраля 2017
# 0

В этом есть какое-то чародейство

richinna 12 Февраля 2017
# 0

именно так я себя чувствую,когда делаю ее! в 2013 это был для меня "высший пилотаж" мне тогда казалось,что нет уже для меня ничего,что я бы не смогла сделать

SvetlanaAnikanova 12 Февраля 2017
# 0

richinna, Вы кулинарно-героическая женщина!Это действительно высший пилотаж.

richinna 18 Февраля 2017
# 0

Спасибо,Светлана! Мне очень приятно!

gutka 13 Февраля 2017
# 0

Чудово, гарні кульки вийшли  маю щастя у свекрухи є дві корови і мені частенько передають молочні продукти, тому я часто готую різний сир вдома))) а ще йогурт, масло)))

richinna 18 Февраля 2017
# 0

це чудово! у моєї ще і коза була моя дочка після материнського тільки його і пила

Rina 15 Февраля 2017
# 0

Залишилось купити градусник і сичужний фермент))

richinna 18 Февраля 2017
# 0

Електроний теж підійде, і для сиру і для м'яса і т.д.)))))))

Zmeychka 10 Марта 2017
# 0

Подробнее мастер-класса и быть не может!  Утащила в КК!

richinna 11 Марта 2017
# 0

Это обязательно должна сделать каждая хозяйка

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014