Пророщений горох виходить дуже смачним, солодким і соковитим, як свіжий.
Потрібно:
- Горох цілий (солодких сортів) 30 г
- Вода питна
Я купую горох, який продається на насіння, сушений солодких сортів світло зеленого кольору. 250 грам-18 грн.
Горошок потрібно промити і замочити у питні воді. 30 грам на банку 0,5 л, на 1-літ.банку 60-70г
За добу воду потрібно змінити 2 рази.
Через добу-півтори, коли горох розмокне і набуде природнього вигляду, добре промити і відцідити воду через марлю. Положити на бік банку з горохом в тепле темне місце. Промивати кожних 12 годин.
На протязі двох діб горох має почати проростати.
Якщо цього не відбулося і ніяких признаків немає, значить горох непригодний для пророщування.
Коли корінчик горошку проросте до довжини, як сам горошок, сховати в холодильник і вживати в їжу в сирому вигляді додаючи в салати або як самостійну страву.
Смачного!
Комментарии
следить за комментарияминям-ням! пойду искать горошек ))