Повітряний яблучний пиріг, чаювання з цим пирогом перетвориться на свято!
Ингредиенты
- яйця 4 шт.
- цукор 150 г.
- борошно 150 г.
- яблука великі 4 шт.
- лимон 1\2 шт.
- сметана 2 ст. л.
- ванільний цукор 1 пакетик
- цедра лимона 1 ч.л.
- щіпка солі
Яблука почистити від шкірки і серцевини. Нарізати на тоненькі дольки і скропити соком половинки лимона, щоб не потемніли.
Яйця збити на малій швидкості міксера.
Додати два види цукру.
Збити на великій швидкості до пишної маси.
Порціями всипати борошно і сіль та збити на малій швидкості міксера.
Додати сметану і цедру лимона, акуратно перемішати ложкою знизу вгору.
Дно форми вистелити пекарським папером і змастити вершковим маслом, присипати борошном, або панірувальними сухарями.
Викласти половину яблук в форму,
залити половиною тіста, потім знову шар яблук і
решту тіста .
Випікаємо близько 35 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Виймаємо пиріг і даємо йому охолонути.
Посипаємо пиріг цукровою пудрою.
Комментарии
следить за комментариями