Цей пляцок не перекладається, а печеться одним коржем. Виходить дуже смачний та сочний, для любителів яблук та кокосової стружки.
Інгредієнти для тіста:
- масло 180 г.
- олія 2 ст. л.
- цукор 200 г.
- жовтки 7 шт.
- білки 3 шт.
- борошно 1,5 склянки
- манка 2 ст. л.
- розпушувач для тіста 2 ч.л.
- какао 1 ст. л.
- крохмаль 1 ст. л.
Інгредієнти для кокосового прошарку:
- білки 4 шт.
- лимонна кислота 1 щіпка
- кокосова стружка 200 г.
- цукор 0,5 стакан(-a, -ов)
Помадка:
- Масло вершкове 3 ст. л.
- Сметана 3 ст. л.
- Цукор 3 ст. л.
- Какао 3 ст. л.
Вершкове масло з додаванням цукру збиваємо міксером до повітряного стану та додаємо по одному жовтку продовжуючи збивати.
Коли суміш стане гладкою і однорідною, додаємо до неї олію,
борошно, просіяне з розпушувачем, манку і добре перемішуємо.
Наприкінці в тісто додаємо збиті білки і
перемішуємо ложкою до однорідної маси. Ділимо тісто на дві рівні частини.
В одну частину додаємо какао,
в іншу - крохмаль. Кожну частину добре перемішуємо.
Готуємо кокосовий прошарок:
Білки з лимонною кислотою і цукром збиваємо до стоячих піків,
додаємо кокосову стружку, перемішуємо.
Форму (27х18см) викладаємо пекарським папером. На низ даємо темне тісто,
на нього кокосовий прошарок,
по ньому акуратно розподіляємо яблука ( Для яблучного прошарку: яблука натираємо на терці і відтискаємо з них сік, але не увесь) і
зверху дуже акуратно викладаємо світле тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо яблучник і зменшуємо температуру до 170-160 градусів, випікаємо на опції (верх+низ) 50-60 хвилин.
Пляцок вийняти з духовки, дати охолонути,за цей час зварити помадку на водяній бані:
1) Сметану розтопити з цукром на водяній бані.
2) Додати какао та добре вимішати.
3) Знову поставити на водяну баню, додати масло.
4) Постійно помішуючи масу довести до повного розчинення.
Даємо буквально 2 -3 хвилин постояти і ще гарячою заливаємо охолоджений пиріг.
Пиріг готувала на конкурс від ТМ "Жменька".
Комментарии
следить за комментариямиОксанка, я розділила всі інгрідієнти по блоком, переглянь уважно, чи я не чого не пропустила?
І ще, будь-ласкава, пропиши як варити шоколадну помадку, або дай посилання де цей процес вже описан, дякую
Яка смакота
Дякую ІннаЦе дійсно дуже смачне поєднання і великий плюс,що печеться одним коржем
Для ценителей яблочных пирогов и кокосика — идеальный вариант!
Дуже смачно! А якщо замінити кокос горішками (мої не дуже його люблять, на жаль)?
Думаю,що можна спробувати,але це вже буде зовсім другий смак В мене до речі батько не любить кокосової стружки, а цей пляцок їв із задоволенням
Ну, тоді спробую — може, у пляцку кокос не знайдуть
можна його менше дати, я от останній раз його робила то дала 120 г , смак не змінився і добре тримався пляцок
Мені дуже подобається кокосовий смак, тому спробую не відступати від рецепта, а там подивимось. Ну, якщо ніхто не захоче, то з'їмо з подругами на Хеловін (прощавай, дієта).
Мені також дуже подобається випічка і цукерки з кокосовим смаком
На свята спекла
Яка ж смакота!!!