В новому сезоні завжди хочеться чогось новенького! Я запаслась жировою сіткою та експериментую,поки що вдома в духовці з грилем))))))
Потрібно:
- Жирова сітка 1 шт.
- Індича печінка 2 шт.
- Печериці великі 5 шт.
- Картопля 5-6 шт
- Куряче філе 1 шт.
- Соєвий соус,сіль,перець,приправи
Спочатку жирову сітку потрібно підготувати!
В мене свиняча сітка,вона продається на базарі в м'ясних павільйонах,коштує 5 грн.за 1 шт.
Жирову сітку потрібно замочити в холодній воді,додавши 1 ст.л. солі та 1-2 ст.л. оцту.
Замочити мінімум на 2 години. Я замочила на добу,мінявши воду два рази і тримала в холодильнику. Якщо залишиться сітка,її можна зберігати в морозилці до слідуючого разу.
Але перед використанням залити водою,тоді вона добре розпрямляється.
Курячу грудку розрізати "книжкою" посолити,поперцити,приправити спеціями на Ваш смак.
В середину покласти начинку за смаком.
Це може бути: вершкове масло із зеленню або твердий сир, гриби,овочі,сухофрукти,яблука і т.д.
В мене смажені гриби з кропом,цибулею та вершками.
Загорнути куряче філе з начинкою рулетом та викласти на жирову сітку.
Загорнути рулет з курки два-три рази в сітку,зайве обрізати.
Картоплю(стару) почистити та проварити 5-6 хвилин, посипати приправою та трохи остудити.
Якщо картопля молода, її потрібно добре вимити та приправити, варити не потрібно.
Загорнути картоплю в жирову сітку.
Індичу печінку помити,розділити та приправити сіллю і перцем(можна залишити маринуватися на 20 хвилин).
Печінка може ще бути телячою, тоді її потрібно буде почистити від плівки,вирізати труби та порізати на куски приблизно 12х6 см.
Печінку також загорнути в жирову сітку.
Саме головне НЕ ПЕРЕСУШИТИ печінку!!!!!
Печериці змастити соєвим соусом та також загорнути в жирову сітку.
Все що назагортали))) в жирову сітку викласти "швом вниз" на деко або решітку духовки.
Якщо використовуєте решітку,потрібно під неї покласти деко,жиру буде капати багато.
Запікати пікнік-тарілку під грилем біля 40 хвилин при теипературі 180 град. Через 25-30 хвилин потрібно перевірити печінку, прорізавши легенько зверху ножем один раз.
Якщо виділяється прозорий сік,печінку потрібно витягувати. Не робіть багато надрізів,бо печінка буде сухою. Також можна достати гриби,вони мають бути сочними.
Якщо пікнік-тарілку готуєте на мангалі(на вуглях),краще це робити на решітці,та добре слідкуйте,бо часу потрібно меньше ніж в духовці
.Завдяки жировій сітці куряче філе та печінка виходять соковитим та ніжними. Картопля та грибочки з хрусткою скоринкою.
А про смак,я взагалі промовчу)))
Не забудьте про свіжі овочі та зелень до пікнік-тарілки!!!
Всім смачного! Гарної відпустки та пікніків!
До зустрічі!!!))))))))))
Комментарии
следить за комментариямиИннуш, ты как всегда супер! Сколько я смотрела на эту сетку, и ничего путного в голову не приходило. А у тебя целая пикник-тарелка! И грибы-то как неожиданно! Вот какая же ты умничка!
)))))))))))) Спасибо,дорогая Женя! Я когда рецепт выставляла,подумала еще про перчик болгарский... ааааааааааа как хочется...))))))))))
и перчика и перчика
ты такая выдумщица Инуль