Масляна неділя! Ситні,смачні і запашні млинці з вареною картоплею і цибулею.
Також можете спробувати тонкі
млинці з сирої картоплі.
Потрібно:
- Картопля 300 г
- Цибуля 200 г
- Кефір(кисле молоко) 200 мл
- Цукор 3 ч.л.
- Сіль 1 ч.л.
- Яйце куряче 3 шт.
- Борошно 1,5 склянки
- Сода 1 ч.л.
- Картопляна юшка(окріп) 200 мл
- Олія 3-4 ст. л.
Картоплю почистити,порізати залити 300 мл води і зварити, вода в якій варилася картопля залишити на маленькому вогні,щоб була окропом,картоплю розім'яти в пюре.
Прогріти кисле молоко до 40 град. Додати цукор,сіль,яйця курячі.
Все збити разом міксером.
В кефір з яйцями висипати борошно,перемішати.
В окріп від картоплі додати соду.
Вилити гарячим тоненькою цівкою в тісто,перемішуючи міксером.
Додати до тіста для млинців картопляне пюре.
Перемішати тісто з картоплею міксером.
Цибулю подрібнити в блендері і додати до тіста для млинців.
Влити до тіста олію,поперчити.
Випікати млинці на розпеченій сковороді змащеній олією
з обох боків.
При смажені млинці будуть здаватися пухкими.
А насправді виходять тонкими і
ажурними.
Комментарии
следить за комментариямиОй, Иннуш, не доживут они до сниданку Красота какая!
Спасибо,дорогая! Я все забываю считать сколько блинов получается с порции какие и когда бы их не жарила, с десяток уходит из под рук горячими
Офигенный рецепт! Даже на украинском почти всё понял! Обязуюсь повторить!
Спасибо,Андрей! Будут вопросы,задавай,отвечу. Соду нужно будет погасить в гарячем картофельном отваре и влить в тесто.
Классные блинчики Инночка! Очень нравятся!
Спасибо,Лика!у меня теперь и лопатка есть специальная для переворачивания блинчиков
А что у тебя небыло лопатки? Я вообще не представляю даже чтоб я без неё делала.
Если чесно,я даже не подозревала о ее существовании
Ого, ну это солидная такая лопатка! Класс! У меня намного скромнее, но всё равно очень удобная
Сижу на работе и слюной давлюсь... С меня отчет однозначно!