Вареники з капустою - це наші улюблені вареники! Сама смачна начинка виходить коли квашена капуста тушкується разом зі свіжою, і тісто дуже ніжне і тонке. На пісну вечерю готую ніжне
пісне тісто для вареників, в інші дні
найніжніше тісто, яке завоювало багато прихильників:)
Потрібно:
- Капуста білокачанна 0,5 л
- Капуста квашена 0,5 л
- Сіль,перець за смаком
- Цубуля ріпчаста 1+4 шт.
- Цукор 1 ч.л.+1/2 ч.л.
- Олія 2+4 ст.л.
- тісто для вареників 1 порція.
В каструлю мультиварки або сковороду влити 2 ст.л. олії. Додати одну порізану кубиком цибулю і тушкувати до прозорості.
Додати посічену свіжу капусту, перемішати і підсмажити 5 хвилин помішуючи на повільному вогні.
Квашену капусту промити під проточною водою, викласти в каструлю мультиварки або сковороду до смаженої капусти з цибулею.
Поперчити і трішки посолити,додати 1 ч.л. цукору.
Долити воду,так щоб вона майже покрила капусту і тушкувати 30 хвилин під кришкою.
Остудити тушковану капусту.
Замісити
пісне тісто для вареників і поставити на 30 хвилин. в холодильник.
Порції цього тіста і тушкованої капусти вистачить на чотири гарних порції.
Тісто поділити на 3 частини. Кожну скачати "ковбаскою"
Порізати тісто порційними шайбочками.
Розім'яти шайбочки, підсипаючи борошно.
Такий спосіб мабуть самий швидший,бо так завжди ліпила вареники моя бабуся,яка ніколи не мала часу бо:хозяйсвто,городи,робота...
А я в дитинстві коли їй допомагала, то завжди формувала ковбаску, різала і розминала пальчиками... От так само і цей раз, я прибігла з роботи і швиденько наліпила вареничків на пісну вечерю)))
Розкачати тісто в кружечок,викласти начинку з тушеної капусти.
Зліпити вареники двойним швом.
Цей раз у мене не зовсім маленькі,але й з капустою зручніше ліпити більшенькі.
На сковороду влити 4 ст.л. олії, додати порізану цибулю 4 шт., перець чорний мелений,цукор 1/2 ч.л. та добре посолити.
Смажити цибулюдо золотавого кольору на маленькому вогні помішуючи.
Зварити вареники у підсоленому окропі в широкій каструлі в два заходи.
Варити не довго,як вспливуть то біля 3-х хвилин.
Зажарку з цибулею викласти у велику миску, в яку будуть викладатися зварені вареники з капустою.
На цибулю з олією викладати вареники і підкинути декілька разів,щоб зажарка покрила вареники,накрити кришкою,зварити другу порцію вареників. Знову викласти в миску і підкинути.
Викласти вареники в глиняну миску,щоб зберегти тепло та подавати вареники з капустою гарячими.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиАж через монитор пахнут!
гарні вареники , і я на святвечір готувала пісні вареники з капустою, вареники у мене всі люблять))) їсти)))
ми можемо багато наліпити з дочкою і вареників з картоплею і пельменів,щоб наморозити коли місце в морозильнику є, а от з капустою чомусь не люблю морожені і з сиром
А я и пельмени не люблю замороженные! Хотя, когда времени не хватает, это — палочка-выручалочка.
Я даже если пельмени леплю и в тот же день едим, я их обязательно подмораживаю! Они тогда намного сочнее выходят,чем свежеслепленые и сваренные!
Попробуй
Дуже люблю такі варенички
Дякую, ми теж!