Гірчично-медова заправка надає надзвичайно апетитного смаку салату та добре підходить в якості соусу до м'яса, риби та курки. Особливо смакує медово-гірчичний соус до овочів-гриль.
Потрібно:
Оливкова олія 3 ст. л.
Кукурудзяна олія 2 ст. л.
Гірчиця гостра (паста) 1 ч.л.
Часник 4 зубчики
Сіль,перець чорний мелений за смаком
Мед натуральний 1 ст. л.
Сік лимону 1,5 ст. л.
Гірчиця французька (в зернах) 2 ч.л.
Всі інгредієнти, крім гірчиці в зернах, помістити в глибоку посуду та перебити блендером до однорідної консистенції. В заправку я використовую домашню гірчицю класичну або діжонську.
Додати гірчицю в зернах та перемішати.
Заправляти медово-гірчичним соусом салати або подавати до м'яса,риби,птиці чи овочів-гриль.
Готовила с такой заправкой форель(когда еще ее можно біло купить по нормальной цене) — єто очень вкусно. Заправить салат такой заправкой не пробовала,но на пасхальніе праздники попробую обязательно. Она очень вкусная.
Приготовила заправку к салату редиска-огурец- зелень. Класс!!! Только кукурузной олии у меня не было, добавила обычную. И чеснок молодой, мелкорезаный. Остатки вымазала хлебушком!
Комментарии
следить за комментариямиГотовила с такой заправкой форель(когда еще ее можно біло купить по нормальной цене) — єто очень вкусно. Заправить салат такой заправкой не пробовала,но на пасхальніе праздники попробую обязательно. Она очень вкусная.
Я делала с дижонской горчицей ( с зернышками).
Класна заправка
К весенним салатам просто супер!
Приготовила заправку к салату редиска-огурец- зелень. Класс!!! Только кукурузной олии у меня не было, добавила обычную. И чеснок молодой, мелкорезаный. Остатки вымазала хлебушком!
У меня такая заправка, только без кукурузного масла, к запеченному мясу частенько готовится А что за салатик на заднем фоне?