Салат з бурого рису та консервованого лосося

Автор: gutka 7 Декабря 2016
Салат з бурого рису та консервованого лосося
Я нещодавно придбала пару кілограм бурого рису, який містить набагато більше цінних речовин, ніж білий, оскільки при обробці рису видаляють лише лушпиння, а зародок і більша частина висівок залишаються з усіма вітамінами та мікроелементами, й тепер готую з ним всіляку смакоту. Сьогодні хочу поділитись  смачним та простим салатиком. 

Ингредиенты

  • рис бурий 50-60 г.
  • консервований лосось 150 г.
  • огірок свіжий 150 г.
  • морква 1 шт.
  • олія або майонез
  • сіль та перець за смаком
Відварити, попередньо промитий і замочений у воді, рис до готовності. Я беру на порцію рису дві порції води. Посолити за смаком.
Бурий  рис готується трохи довше, ніж звичайні сорти рису, тому рекомендується замочувати його в чистій воді на кілька годин перед приготуванням.
Морквину середнього розміру натерти на середній терці і слегка підсмажити на рослиній олії. За бажанням можна додати подрібнену цибулину.
Скибочки лосося викласти в мисочку і розібрати на невеликі шматочки.
Лосось можна також замінити на тунець.
Огірок натерти на терці.

Всі складові акуратно перемішати, викласти в салатник.

Заправити салат майонезом або оливковою олією  Extra Virgin. 

Хто любить гостріше - поперчити.


У мене сьогодні салатик з майонезом. Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 7 Декабря 2016
# 0

Такого я ще не пробувала, забрала в КК! Спробую з мороженим огірком. З мене звіт.

gutka 7 Декабря 2016
# 0

мені дуже на смак сподобався бурий рис, тепер надаватиму йому перевагу)

Oksana_sadova 7 Декабря 2016
# 0

Женя,а ти заморожуєш огірки, а як він потім на смак ,бо чесно ще не пробувала так робити

konfairy 7 Декабря 2016
# +1

Так, заморожую. Мені подруга порадила. Я сама довго думала, а потім спробувала заморозити один огірок і, десь за тиждень подивилась, що вийшло. Почистила і нарізала соломкою (можно кубиками). Просто свої власні огірки кращі за ті, що зараз продаються, і влітку їх багато. Вони не розтають у кашу, але трохи мягкуваті. Я додаю їх у салати та окрошку. А ще вони дуже запашні (треба ретельно їх пакувати, бо все "заароматизують" в морозильнику). Спробуй заморозити один. Але кращу це робити влітку, звичайно. Зараз спробую сфоткати.

Oksana_sadova 7 Декабря 2016
# 0

Дякую за порадуВлітку обовязково спробую, бо зараз вони якісь без смаку та й досить дорогі

konfairy 7 Декабря 2016
# +1

Ось, трохи розморожую для салата. А взагалі, я це роблю, коли їх багато, а маринувати або солити вже ліньки! Як кажуть: "Лень — двигатель прогресса".

Oksana_sadova 7 Декабря 2016
# 0

Дякую. "Лень — двигатель прогресса" — дуже знайоме

Oksana_sadova 7 Декабря 2016
# 0

Класний салатик

gutka 8 Декабря 2016
# 0

Дякую 

Violet 7 Декабря 2016
# 0

Взяла на заметку!

gutka 8 Декабря 2016
# 0

буду рада, если рецепт пригодиться  

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014