Смачне та соковите філе коропа запечене під грушами і помідорами на моркві. Запечені груші після приготування слугують в якості дуже цікавого соусу до риби, який доповнює смак риби і підсилює апетит.
Потрібно:
- Філе коропа 1,2 кг - 1 шт.
- Спеції для риби за смаком
- Сметана,йогурт 100 мл
- Часник, лимон за смаком
- Сіль,перець за смаком
- Груша 6-8 шт.
- Помідора 4-6 шт.
- Морква 500 г
- Цибуля 1-2 шт.
- Олія 3-4 ст. л.
Груші почистити,розрізати навпіл та вибрати середину.
Фольгу змастити 1-2 ст.л. олії, нашаткувати моркву кружальцями, посолити та поперчити.
Філе коропа натерти спеціями для риби.
Змішати сметану (йогурт) з подрібненим часником,соком і цедрою лимону, додати гірчицю в зернах і т.д. або просто взяти
йогуртову заправку чи будь-який кисломолочний соус - змастити філе коропа з усіх боків.
Шкіркою донизу викласти коропа на моркву та щільно вкрити половинками очищених груш.
Зверху викласти кружальця помідор. Збоку також на моркву викласти помідори та цибулю кружальцями, все посолити та поперчити,покропити олією.
Запікати філе коропа під грушами і томатами на моркві 60 хвилин при температурі 200 град. на верхньому і нижньому нагріві.
Прикрасити базиліком.
Смачно-присмачно,спробуйте! Як каже моя дочка: ресторанна страва!)))
Комментарии
следить за комментариямиНикогда не пробовала сочетание груши с рыбой, только с курицей копченой. Очень интересно Спасибо. Попробую.
очень вкусно,попробуйте!
А груши лучше, наверное, твердые брать?
У меня были мягкие и сочные! "Спасівка" у нас называются, летние... не дала им пропасть
Спасибо.
рыба по структуре нежная,груши лучше брать тоже... при легком надавливании на грушу- она должна привратиться в соус.
У нас сейчас как раз такие груши продаются! Вот только жабу свою надо как-то прогнать и хотя бы 3 шт. выделить, а то они такие вку-усные. Мне они в салатах нравятся больше всего. Но очень уж интересно попробовать абсолютно новое сочетание — рыба+груша.