Зелений канарський соус готується дуже швидко та викликає апетит.
Цей соус може виступати в якості
заправки до салату, як
мачанка до картоплі і просто, як намазанка на тост чи хліб на початку прийняття їжі.
Потрібно:
- Насіння тміну (зіра) 1/4 ч.л.
- Сіль морська 1 ч.л.
- Часник 3 вел.зубчика
- Оцет яблучний(білий винний) 2 ст. л.
- Петрушка (кінза) 1 пучок
- Оливкова олія (кукурудзяна) 6 ст. л.
- Перець чорний мелений 1/2 ч.л.
- Болгарський зелений перець(якщо є) 1 шт.
Насіння тміну чи зіри потрібно прогріти хвилину на сухій сковороді, щоб відкрився аромат.
Всі інгредієнти для соусу і 2 ст.л. олії перебити блендером до однорідності.
Ще до цього соусу добре додати зелений болгарський перець. Я не знайшла,тому в мене соус без нього.
Поступово підливати оливкову олію по 1 ст. л. і продовжувати збивати блендером,доки не закінчиться олія.
Я беру 50х50, оливкову і кукурудзяну нерафіновані олії
Канарський зелений соус можна подавати одразу, а також можна зберігати в холодильнику в закритій баночці до 15-ти днів.
Дуже смакує,як
заправка до салатів.Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиНам срок хранения ни к чему, у нас он и на день не задержится