Майонез-соус без яйця і майже без олії добре підходить до заправок салатів та як соус до овочів гриль, курки, морепродуктів, тощо. Тобто цим соусом можна замінити майонез, тільки він корисніший і смачніший.
Потрібно:
- Насіння соняшника пророщене 1
- Сіль 1
- Гірчичний порошок 1
- Цукор 1
- Сік лимону 2
- Часник ( по бажанню) 2 з
- Оливкова, лляна, кукурудзяна олія (за смаком) 1
- Вода 100
Якщо у Вас немає пророщеного насіння соняшника, то потрібно взяти несмажене очищене насіння 2/3 склянки, промити і залити питною водою на 8 годин. Злити воду і промити.
Скласти насіння в стакан блендера, додати сіль, цукор, гірчицю, сік лимону і часник( без проростків)
Влити 50 мл питної води, а далі підливати до потрібної густоти.
Збити все блендером до однорідності. Спробувати майонез і якщо потрібно приправити, додатково за своїм смаком.
Олія нерафінована і часник додається суворо за бажанням!
Основа цього сироїдного майонезу ~ соусу складається з соняшникового насіння, солі, гірчиці і соку лимону.
Всі додаткові добавки виключно за смаком.
Зберігати сироїдний майонез із соняшника без яйця в закритому скляному посуді в холодильнику до 3-х діб.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОчень интересный рецепт. Спасибо. У нас правда исчезли семечки необжареные, в нескольких местах спросила- везде обжареные. Хотела проростить.
Они продаются на вес, там где сухофрукты весовые, в магазинах или на рынке. В АТБ видела фасовку 400 г, где фасовка сухофруктов. На вес 35-40 грн. за кг, фасовка около 15 грн.
В АТБ не было. На рынок еще не дошла.
Замечательный постный рецепт!