Тефтелі в кисло-солодкому соусі

Автор: richinna 20 Марта 2016
Тефтелі в кисло-солодкому соусі
Смачні тефтелі в мультиварці в кисло-солодкому соусі. Печені тефтелі з незвичним смаком підливи,полюбилися нам з першого разу,дуже смачно з макаронами. 
Описую рецепт і хочеться приготувати ще і ще,дуже смачний соус-підлива!

Для тефтелей потрібно:

  • Фарш м'ясний (яловичина+свинина) 350 г
  • Картопля 150 г
  • Цибуля 1/2 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Манка крупа 2 ст. л.
  • Сіль,перець за смаком
До м'ясного фаршу додати порізану мілко цибулю,натерти на мілкій тертці картоплю.
Вимішати фарш для тефтелей  з цибулею і картоплею.
Зробити в масі для тефтелей поглиблення і вбити яйце.
Посолити та поперчити,додати манку і по часовій стрілці виделкою розмішувати поступово захоплюючи фарш.
Все добре вимішати та залишити фарш для тефтелей для набухання манки. 
Тим часом приготувати кисло-солодку підливу для тефтелей.

Для кисло-солодкого соусу-підливи:

  • Олія 3 ст. л.
  • Цибуля 1/2 шт.
  • Часник 3 зубч.
  • Томатна паста 3 ст. л.
  • Соєвий соус 2 ст. л.
  • Бальзамічний оцет 1 ч.л.
  • Кленовий сироп 1 ст. л.
  • Сік вишні 6 ст. л.
  • Тім'ян 1 ч.л.
  • Сіль,перець за смаком
  • Крохмаль 1 ч.л.
В олії тушкувати цибулю до прозорості,додати порізаний часник,через 1 хвилину додати томатну пасту.
Все перемішати і смажити 2 хвилини.
Влити до сковороди соєвий соус.
Кленовий сироп, який можна замінити на штучний мед.
Вишневий сік (в мене сік з вишень у власному соці з цукром) та бальзамічний оцет. 
Сіль та цукор за потребою.
Варити кисло-солодкий соус в сковороді 2 хвилини,додати тім'ян та виключити вогонь. 

Залишити кисло-солодку підливу для тефтелей остигати.
Випікати в бутербродниці тефтелі.
До легкої скоринки. Тефтелі добре тримають форму.
Викласти запечені тефтелі в каструлю мультиварки.
До соусу для тефтелей влити крохмаль розведений у холодній воді.
Збити блендером кисло-солодкий соус до однорідності.
Залити печені тефтелі кисло-солодким соусом.
Долити гарячу воду або бульйон та включити програму "кип'ятіння".
Через 10 хвилин,програма "кип'ятіння" переключиться на "підігрів" 
На підігріві залишити тефтелі в кисло-солодкому соусі, ще на 15-20 хвилин. 

Тим часом можна приготувати гарнір.
Тефтелі в кисло-солодкому соусі в мультиварці. 

Добре смакують тефтелі і соус-підлива з макаронами. 




Смачного!
70

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Андрей 20 Марта 2016
# 0

Красота! 

richinna 20 Марта 2016
# +1

Спасибо,Андрей! это еще и очень вкусно

konfairy 20 Марта 2016
# 0

А-а-а У меня только что подоспели тефтельки к ужину. Ну, где я была Иннуш, а где ты кленовый сироп взяла? Мы аж из Словакии везли и слопали весь.

richinna 20 Марта 2016
# 0

Я у мужа взяла одну бутылочку))) ему откуда-то привезли для рыбалки)))))) а вообще в интернете видела продается,правда стоит недешево)))

konfairy 20 Марта 2016
# 0

Кленовый сироп — для рыбалки? Это если на золотую рыбку Иннуш, мне вот крахмал в твоем соусе очень нравится — беру на заметку обязательно (где же наша Машунька). Вообще, соус универсальный

richinna 20 Марта 2016
# 0

Да,у меня дома,почти производство для рыболовли))) А крахмал я начала много где применять вместо муки, от муки изжога печет

konfairy 24 Марта 2016
# 0

Это вообще "бомба" — крахмал вместо муки в соусах. Вроде, просто, а самой додуматься... эх, курица

Zmeychka 21 Марта 2016
# 0

Для меня тефтели — это фарш с рисом. Думаю, что вариант с картофелем должен быть нежнее  Да и соус очень интересный. Короче, утащила в КК. Спасибо!

richinna 23 Марта 2016
# 0

У меня просто небыло риса,ну и времени...с картошкой более сочные и быстрее готовятся. А соус суперский,я вчера в таком соусе стейки тушила,вкуснятина.

KLAVA4 30 Марта 2016
# 0

richinna 31 Марта 2016
# 0

На здоровье!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014