Такий соус-мачанка дуже добре смакує до вареників, пельменів, овочевих млинців, запіканок, дерунів, солених сирників і т.д.,
а також можна мастити просто на хліб.
Інгредієнти:
- Молоко 300 мл
- Плавлений сирок (не продукт) 1 шт. 100 г
- Цибуля 1-2-3 шт.
- Масло вершкове 50 г
- Олія 1 ст. л.
- Сметана жирна(краще домашня) 2 ст. л.
- Сіль,перець за смаком
Масло з олією розтопити на сковороді.
Додати порізану кубиком цибулю (я люблю в цьому соусі багато цибулі)
Посолити, поперчити.
Смажити цибулю до світлого коліру. Остудити.
Молоко закип'ятити. Додати до молока порізаний плавлений сир.
На маленькому вогні, помішуючи варити до розчинення сиру.
Додати до сирного соусу смажену цибулю разом з маслом в якому вона смажилася та сметану.
Все добре перемішати та виключити плиту.
Дати соусу охолонути.
Коли мачанка охолоне, вона стане трохи густішою.
Дуже смачний сирний соус-мачанка з цибулею!
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиИнтересненько! Попробую
Попробуй только не попробовать
Попробовать можна