Фантастичний спосіб маринування і приготування курячого філе, який зберігає соковитість курячого філе і робить його найніжнішим! Спробуйте, це просто і смачно!
Потрібно:
- Куряче філе 400 г
- Білок яєчний 1 шт.
- Оцет рисовий(яблучн.,винний) 1 ст. л.
- Сіль 1/2 ч.л.
- Крохмаль 1,5 ст. л.
- Печериці 200 г
- Пиво світле 100 г
- Цибуля 1 шт.
- Бальзамічний оцет 1 ст. л.
- Мед 1 ст.л.
- Соєвий соус 100 мл
- Часник 2-3 зубч.
- Перець чорний,кунжут за смаком
- Вершкове масло,олія по 1 ст.л.
Куряче філе порізати на крупні кубики.
Білок збити з оцетом і сіллю,додати крохмаль.
Маринад добре збити міксером.
Зарурити у білковий маринад куряче філе.
Залишити маринуватися при кімнатній температурі 30 хв., або у холодильнику від 2-х годин.
У каструлю налити воду та дати закипіти,трохи підсолити.
Занурити кусочки курячого філе з маринаду у воду та варити помішуючи рівно 1 хвилину.
Зайвий білок з крохмалем залишиться у воді,а куряче філе вкриється захистною плівкою.
Відкинути курку на сито. Всередині курка має бути сирою! Варимо 1 Хвилину!!!
Печериці замаринувати в пиві на 5 хвилин.
Підсмажити цибулю на вершковому маслі з олією та додати гриби,поперчити.
Додати до печериць куряче філе через 5 хвилин.
Вимішати куряче філе з печерицями та цибулею.
Змішати соєвий соус з бальзамчним оцетом і медом. Вилити в сковороду до печериць з курячим філе. Перемішати та тушкувати 5 хвилин.
Додати подрібнений часник,перемішати,накрити кришкою та вимкнути вогонь.
Дати настоятися 10 хвилин.
Викласти на таріілку та посипати підсмаженим кунжутом.
Дуже смачне та соковите,ніжне куряче філе з грибами в медово-соєвому соусі.
Гриби можна замінити на молоді овочі(кабачки,капусту...тощо)
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯ вже уявляю цей аромат грибочків з куркою та соєвим соусом
Божественно
!
Дякую,дівчата!


Утащила! Куриное филе с грибами частенько готовим, но таким способом - ни разу! Как попробую — отчитаюсь! Спасибо!
ок! филе получается очень нежным и сочным! только сделай как я, а не как Женя умеет
не перевари! 1 минута и вытягивай, филе будет сверху скользкое а в середине сырое))) Я вот себе подумываю так мясо замариновать и обварить на шашлык, интересно что получится
Да, ладно
Хотя... как говорится: "Люби, Боже, правду!"
Я — про шашлык, из филейки или ошеек так тоже можно (свинина все-таки)?
Я тоже о свинине подумываю
Технология такого приготовления дает мясу закупорится сверху и оставаться сочным внутри, но при варке весь крохмал уходит в воду и белок,оставляя легкую пленочку, гореть не будет, а попробовать думаю стоит. Я когдато где-то читала,что в мясо маринованое для шашлыка за 5 минут до готовки добавляют яйцо и вымешивают,чтоб мясо было более сочным внутри.
мне кажется, что яйцо может сгореть на мясе во время приготовления...
Мне кажется, что шашлык таким способом получится сочным однозначно. Быстрая высокотемпературная обработка снаружи "запечатывает" сок внутри как при обжаривании, так и при обваривании. Короче, жду опробованный тобой рецепт шашлыка!