Спробуйте ягідні зефірки))))) Чудовий смак, аромат і колір!
Ингредиенты
- інвертний сироп 160 г
- желатин 25
- цукор 500
- вода 200 г
- ягоди смородини (заморожені) 300 г
- сіль (пучка)
Спочатку ягідне пюре:
— у сотейник всипати ягоди, додати 100 г цукру і проварити десь три хвилинки, щоб ягоди зм'якли.
Перетерти ягоди через сито, отримаємо чудове яскраве пюре.
Залити желатин 100 г води холодної і залишити набухати.
Вливаємо воду і додаємо трішки солі.
додати половину пюре смородини, постійно помішуючи довести до кипіння, а потім на малому вогні (вже не мішати) варити до 110 градусів (це десь 8 хв).
Тим часом підготуйте форму (застеліть пергаментом чи плівкою, посипте сумішшю крохмалю з пудрою).
В окремій посудині розтопити (не кип'ятити!) желатин, додати решту пюре.
***я ставлю мисочку над каструлькою з сиропом.
Тепер на малій швидкості збиваємо желатин і вливаємо акуратно по чучуть гарячий сироп (щоб не попадало на вінчик).
Поступово збільшуємо швидкість міксера, збивати десь 15 хв, поки маса не стане пухкою і водночас «щільною».
Вилити масу у форму і залишити застигати при кімнатній температурі хоча б на 4 год (я залишаю на ніч).
Потім зверху посипати сумішшю пудри цукрової з крохмалем і викласти також на щедро присипану дошку, нарізати великим гострим ножем, кожен кубик ще додатково обваляти в крохмалі пудрою.
Комментарии
следить за комментариямиа что это за инвертный сироп и где его купить можно???
)))я написала выше как его можно самому приготоввить))) а в супермаркете можете просто купить кукурузний сироп или сироп глюкозы)))
фото -загляденье!
спасибо))) но в такую погоду фото не такое как мне хотелось получилось(((
фото отличные, и рецептик тоже весьма и весьма... А можно вас попросить в коммментариях написать приготовление инвертного сиропа на русском языке, а то я боюсь не так перевести и испортить продукты..
КЛАС! А можна з нього робити мастику?
спасибки))) думаю вряд ли
Добрый вечер. Делала по Вашемоу рецепту маршмеллоу. Заменила смородину черникой и возможно немного перегрела смесь с инвертным сиропом. В результате миксер все-равно все взбил в очень пышную густую массу. Ну прям раза в 4 больше стало. А сам десерт получился очень воздушным и как-по мне слишком сладким, но застыл. Он прямо таки тает во рту. Напишите пожалуйста, каким на вкус и по консистенции должен получиться десерт. Какой он у Вас получается? А также, мои отклонение от рецепта -это серьезные ошибки? И как они повлияли на мой десерт?