До Святого вечора в нас готують дуже смачний пісний неквашений борщ.
Ингредиенты
- варені буряки 2 шт.
- цибулини 2 шт.
- морквина
- перець чорний горошком
- перець духмяний
- корінь петрушки
- олія
- сік лимона
Натерти на терці варені буряки.
До води вкинути одну сиру покраяну цибулю, перець чорний горошком та духмяний, дрібно нарізаний корінь петрушки.
Коли покипить додати натерті буряки.
На олії підсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту моркву та
додати їх до борщику. Наприкіці заправити соком лимона.
Комментарии
следить за комментариямиЯ також люблю на святвечір пісний борщ з вушками, але по-іншому, спробую ще твій рецепт.
Цим рецептом поділилися монахині в одному із номерів журналу "Рецепти господині" - Святий Вечір у Монастирі , спробувала і вже декілька років на святвечір готуємо тільки такий борщик. Спробуй, думаю, що тобі сподобається
Твій спосіб приготування простіший, тому мені дуже цікаво, на наступну пісну вечерю — приготую обов'язково, я дуже люблб все з буряком)))
А чому неквашений? борщ зазвичай має бути квашеним? щось я не доганяю
В наших краях готують на вечерю переважно борщ із квашених буряків, планую готувати такий на другу вечерю, то при можливості виставлю рецепт. А тут така назва оригіналу , як я вище вказувала від господинь-монахинь(я внесла зовсім невеликі свої зміни). От оригінал:
Вибачте, а чому без капусти? Моя бабуся варила так званий "свекольник" (це російською) навесні, коли вже не було капусти, а молода ще не виросла.
Мабуть, зараз Інна скаже: "Женьок, вари з капустою, тобі — можна!"
або одінь окуляри))) ти що не бачиш що рецепт з журналу?! може в цьому році в монастирі не вродила капуста
Інна, монахині тут ні до чого, в нас на Святий вечір варять борщ без капусти, є два варіанти, один із тих що я виставила і ще є з квашених буряків, там теж немає капусти. Це такі традиції, які притримуються у місцевості де я виросла, так готують вже дуже багато років. За бажанням до борщу подають грибні вушка. До речі в неті можна знайти дуже багато рецептів борщу без капусти, в тому числі навіть є гуцульський(((
та жартую я,з Женькою я доречі,такий борщ люблю влітку холодним,без капусти з молодих бурячків але зі сметаною
Такі так.
Оксан, я справді звикла до борщу з капустою. Для мене було дуже цікаво коли Інна запропонувала свій борщ з кабачками. А потім я узнала, що це звичайна річ для південних областей. Так, у кожній місцевості свої особливі рецепти, і це дуже цікаво.