1. Просіяти борошно у велику миску. Потерти на борошно дріжджі. Яйця добре збити і влити в борошно.
2. Розм’якшений маргарин нарізати невеликими шматочками. Трохи залишите для змащення форми, решту додати до борошна. Замісити тісто.
3. Скатати з тіста кулю, загорнути в марлю або рушник і покласти до відра з холодною водою.
4. Яблука очистити і натерти на тертці з великими отворами.
5. Коли тісто спливе на поверхню (через 5-10 хв), дістати його з води, невеликий шматок тіста відкласти для прикраси. Тісто, що лишилося, вимісити ще раз, додавши 1 скл. цукру.
6. Форму для випічки змастити маргарином. Розділити тісто на дві однакові частини. Покласти в форму 1 частину. Тісто брати шматками і розкладувати по формі, злегка трамбуючи. На тісто покласти яблука, посипати цукром і корицею. Зверху так само покласти 2 частину тіста.
7. Дати тісту підійти приблизно 15 хв. З відкладеного шматка тіста зробити прикраси, викласти на пиріг.
8. Випікати протягом 25-30 хв при 200 ° С. Готовому пирогу дати охолонути, пофарбувати “яблука” та “листочки”. Посипати пиріг цукровою пудрою.
Комментарии
следить за комментариями