Бананові млинці із зеленої гречки з вишневим соусом

Автор: Jasa 4 Июля 2015
Бананові млинці із зеленої гречки з вишневим соусом
Смачні, корисні та поживні - саме те, що потрібно для початку важкого трудового дня.
Усім відомо, що гречка - це невичерпна криниця корисних речовин. На жаль, гречка, до якої ми всі звикли проходить ретельну обробку в промислових умовах - сушку, пропарювання і смаження. Після цього ми ще й варимо її, забираючи останні залишки вітамінів.
Чим корисна зелена гречка? Вона містить приблизно 13 % білка - це досить високий показник. Він високоякісний, досить легко засвоюється, чудово збалансований за складом амінокислот. Має низький глікемічний індекс. Тим, хто стежить за своєю вагою, харчуванням і рівнем цукру в крові, такий продукт підходить точно. Зелена гречка містить рутин. Він знижує артеріальний тиск, допомагає зміцнювати стінки судин, і регулює роботу серцево-судинної системи.
Знижує рівень холестерину. Відомо, що холестеринові бляшки, відкладаючись на стінках судин, перешкоджають нормальному надходженню крові до серця і мозку. Регулярно вживаючи зелену гречку і відязикавшись від усіх шкідливих звичок, істотно знижується рис інфаркту та інсульту.
Містить клітковину. Приблизно 20 % щоденної норми клітковини міститься в одній чашці цього чудового продукту, яка так потрібна для хорошої роботи шлунково-кишкового тракту. У складі гречки є тільки корисні жири. У кількісному вимірі в зеленій гречці жирів не багато всього приблизно 3 г, але вони досить корисні. Омега-6 жирні кислоти Омега-3 людський організм просто не виробляє, тому їх необхідно регулярно поповнювати в нашому організмі. А отримати їх можна тільки з їжею, і в цьому випадку гречка цілком може стати таким джерелом корисних жирів.

Баноні млинці із зеленої гречки

  • Зелена гречка 200 гр
  • Банан 1 шт
  • родзинки 50 гр
  • Вишня 100 гр
  • Мед 50 гр
1. Замочити гречку на дві години (оптимально на ніч). Зранку залишки води злити, крупу подірбнити у блендері до пастоподібного стану.
2. Родзинки залити теплою водою і залишити на 10-15 хвилин
3. Банан потрібнити у блендері або на терці
4. Всі інгредієнти об'єднати та добре перемішати
5. Смажити по 3-5 хвилин з обох хвилин на антипригарній пательні без додавання олії
Поки млинці смажаться приступаємо до приготування соусу
6. У блендері перемішуємо вишню та мед, добре збиваємо. За бажанням, соус можна протерти через сито, але й у таком вигляді його смакові якості будуть на висоті
7. Подаємо млинці, попередньо поливши їх соусом. Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 5 Июля 2015
# 0

Для участі в конкурсі, Вам потрібно додати ще блог "Готовь без ограничений"  там само де "завтраки"в розділі Конкурси в самому низу!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014