Пампушки з часником (до українського борщу)

Автор: gutka 10 Сентября 2015
Пампушки з часником (до українського борщу)
  Смачні та ароматні пампушки з часником - один з найбільш популярних видів національної української випічки, відмінно доповнюють український борщ, а готуються зовсім нескладно! З тістом легко працювати, а результат завжди радує - пампушки пухнасті в середині,а зверху з хрусткою скоринкою. Смакота!

Ингредиенты

  • Для тіста:
  • борошно пшеничне в/г 450 г.
  • дріжджі сухі 1,5 ч.л.
  • сіль 0,5 ч
  • цукор 1 ч.л.
  • вода/молоко 300 мл.
  • олія соняшникова нерафінована 1,5 ст. л.
  • Для заправки:
  • зубчики часнику 3-5 шт.
  • сіль 1 ч.л.
  • вода 50 мл.
  • олія соняшникова нерафінована 2 ст. л.
  • подрібнена залень петрушки 2 ст. л.
  • Крім того:
  • молоко для змащування
Всі інгредієнти для приготування тіста повині мати кімнатну температуру. Борошно просіяти, у глибокій мисці змішати з сухими дріжджами, додати сіль, цукор, воду або молоко (я беру і воду і молоко навпіл)  і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Перекласти тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісити тісто до еластичної консистенції.
   Сформувати в кулю і перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрити кухонним рушником і залишити в теплому місці без протягів, покрити рушником, поки подвоїться в обсязі (близько 1,5 години).
Використовувати тільки нерафіновану, ароматну соняшникову олію!
Далі тісто знову перемісити.
Гострим ножем або шпателем, розділити на рівних 14-16 частин. Сформувати круглі булочки і викладати у змащену олією форму.  Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190 ᵒС.
 Просто перед випічкою, змастити змастити поверхню пампушок молоком і поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.
Приготувати часникову заправку: розтерти часник із сіллю, 
поступово додавати воду з олією.В отриману заправку додати зелень петрушки. Перемішати.
Дістати готові пампушки з духовки.
   І відразу ж полити часниковою заправкою! Зверху прикрити пампушки рушником.
Як тільки пампушки трохи охолонуть можна подавати до столу з червоним борщем. Дуже пухка й смачна випічка! Смачних Вам пампушок!
95

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 10 Сентября 2015
# +1

Пухкенькі та смачненькі пампушки 

gutka 10 Сентября 2015
# 0

дякую)

richinna 10 Сентября 2015
# +1

До борщу і не тільки,люблю страшно такі пампушки, але коли немає ще першої страви, краще сховати подалі))))))

gutka 10 Сентября 2015
# 0

це точно)

konfairy 10 Сентября 2015
# +1

Как кстати Ваши пампушечки- у меня как раз завтра борщ! Представляю, какие они ароматные!

P.S. И рушничок гарненький!

gutka 10 Сентября 2015
# 0

дякую і нехай вдаються Вам пампушки)

nata0225 10 Сентября 2015
# +1

Гарненькі пампушки, вже відчуваю їх аромат. 

gutka 10 Сентября 2015
# 0

так, аромат неперевершений)

Zmeychka 29 Сентября 2015
# +1

Красота! Сижу на работе и давлюсь слюной...

Наверное, сегодня  у меня будет вечер выпечки

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014