Смалець запашний по-селянськи

Автор: richinna 8 Сентября 2015
Смалець запашний по-селянськи
З сала топленого таким способом виходить дуже смачний і запашний смалець!
Цей рецепт смальцю перейшов мені від свекрухи,раніше,коли вона була ще жива,постійно топила нам сало на смалець, а зараз приходиться самій... 

Потрібно:

  • Свіже сало 2-3 кг
  • Цибуля 1-2 шт.
Сало має бути свіжим,розового кольору. 
Сало потрібно порізати на кубики чи перекрутити на м'ясорубці.
Це залежить від того, які вам потрібні шкварки.
Каструлю з салом чи казанок краще покласти на розсікач на дуже повільний вогонь.
Як тільки сало трохи підтопиться кинути в смалець цілу почищену цибулю з хвостиком і корінчиком, щоб цибуля не розлізлася.
Топити сало з цибулею до не дуже засмажених шкварок, інакще смалець буде не білого а темного кольору. 
Дістати напів висмажену цибулю та викинути.
Запашний смалець злити через сито в чисті,сухі банки.

А шкварки з залишками смальцю викласти в лоток чи банку.
Шкварки можна використовувати в зажарку, до вареників і т.д.

Смалець по-селянськи коли в банках вистигне, закрити кришками та сховати в холодильник.
Вам теж деколи хочеться хліба з запашним смальцем та цибулею,часником і ...?



Смачного!
45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 8 Сентября 2015
# 0

Гарний рецепт, люблю такі страви (але зараз на дієті, лікар заборонив вживати свинину)

richinna 8 Сентября 2015
# 0

мені коли щось такого хочеться,сама не знаю чого...)))))))) то я їм хліб зі смальцем і ...)))))))) тоді зразу все проходить рідко буває,але буває

gutka 8 Сентября 2015
# 0

я ще люблю зверху з цибулею (тільки солодкою), такі канапки ми часто робили собі в дитинстві....

richinna 8 Сентября 2015
# 0

Доречі, я цього року коли ходила в гори на Закарпатті,. то гід казав що дуже смачно, якщо хліб зі смальцем посипати цукром))) може спробувати?)))

gutka 8 Сентября 2015
# 0

поправлю здоровя і спробую, цікавооо

richinna 8 Сентября 2015
# 0

я в дитинстві з квашеним огірком любила більш за все)))))

konfairy 8 Сентября 2015
# +1

Ну, хіба так можна? Повечеряла салатиком, скокнула на ваги — гарнуся яка! І тут на тобі. І шо саме страшне — сало у холодильнику чекає, щоб з ним погралися, хоч би нарешті його посолили. Я з часником смалець робила, теж смачно було. Тепер спробую цибулю. Господи,  дай мені сили

richinna 8 Сентября 2015
# 0

як з часником? розказуй!

konfairy 9 Сентября 2015
# 0

Да, шо там рассказывать — головку чеснока чищу и 5-6 зубков в сало крученное/резанное бросаю. Дальше всё как у тебя, только я вначале воды немного наливаю, но она выпаривается в процессе. Кстати, одна моя подруга любит есть жареный чеснок, говорит, что похоже на каштаны. Я пробовала, 

А у меня смалец в этот раз не сложился — сало домашнее после соломки, запах — умереть! Рука не поднялась на смалец порезать.

richinna 9 Сентября 2015
# 0

Да,такое только свежим.
Чеснок желательно  не пережаривать... я поняла, придется еще один рецептик выставить вкусной намазанки из сала на хлеб)))))))))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014