Це найпопулярніший десерт французької кухні. Солодкі млинці - крепи, які подаються в апельсиновому соусі.
Історія походження цього десерту неоднозначна, одні вважають, що назву він отримав завдяки коханню короля французького Едуарда VII до артистки Сюзанни. Інша ж теорія походження десерту говорить, що ця актриса Сюзанна, після спектаклів завжди їла млинці, а шеф-повар, що їх готував, для того аби їй сподобатись і придумав цей чудовий рецепт. Кому яка більше подобається історія вибирайте для себе, але головне зпробуйте цей десерт.
Інгридієнти:
Млинці - крепи: Апельсиновий соус:
яйця - 2 шт. апельсин - 1шт.
вершки - 200 мл. цукор - 40-50 г
молоко - 150 мл. масло вершкове - 40 г
борошно - 120 г коньяк
цукрова пудра - 30 г
сіль ТМ «Salute di Mare» - 0,5 ч.л.
олія для смаження млинців
|
Приготування:
Готуємо млинців:
Яйця збиваємо з молоком, сіллю
|
|
Додаємо просіяне борошно |
|
вершки (в мене домашні) |
|
цукрову пудру. Якщо загусте тісто можна додати трішки молока |
|
Смажимо до готовності з двох сторін. Сковорідку змащуємо олією силіконовою кісточкою |
|
Готуємо апельсиновий соус:
На сковорідці плавимо цукор
|
|
Знімаємо цедру апельсина і вичавлюємо сік |
|
До розплавленого цукру додаємо масло |
|
додаємо цедру апельсина, протушити 1хв |
|
додаємо апельсиновий сік і викладуємо складені вчетверо млинці. Ще додають коньяк і фламбують крепи (підпалюють) Дуже ефектно виглядає, якщо готуєте для гостей. В мене без коньяку. |
|
протушуємо 2-3 хв. |
|
Смачного! |
Комментарии
следить за комментариямиФантастика! Это реально ооооочень вкусно! +100 автору..
P.S. Кто будет готовить именно по этому рецепту.... возможно фото не передало цвет карамели из сахара.. не ждите, пока сахар начнет настолько темнеть.. и мы вливали сначала фреш, а в конце затягивали сливочным маслом, флабируя коньяком... влияет это на вкус, правильно ли?... решайте сами. Подавать можно и с мороженым.
сори... мы использовали апельсиновый сок... шеф говорил так вкуснее... не знаю, так как с фрешем не пробовал.
Дякую З морозивом буде просто відмінно — це 100%
Ви праві, щодо карамелі, я сама здивувалась, коли цукор розплавився і відразу ж став таким темним (можливо це через сковорідку, чи через її темний фон, думаю коли б готувала в керамічній з білим дном не було б такого відтінку на фото). А, щодо різниці між соком і фрешем не знаю, спробую з соком, хоча так мені було дуже смачно
готовил сегодня... спасибо, что напомнили об этой вкусняшке... Рекомендую пробовать всем! Если бы участники могли голосовать за блюда, я бы отдал свой голос Вам!
Ще раз Вам дякую, мені дуже приємно
П.с. Я Леся і до мене можна на ти
ок.
Карамель
Апельсиновый сок, цедра..
Сливочное масло..
Теплые блинчики, фламбирование... последнее фотик игнорировал))
Вкуснотище!
Умм з морозивом.
Гарна карамель і на білому фоні сковорідки це чудово видно
да... признаю свою ошибку... все дело в фоне сковородки... прошу прощения!
Даже не хочу ничего говорить! Кто это пробовал — все поймет! Однозначно +5!!!
Дякую