Представлена страва уособлює в собі все те, що я надзвичайно полюбляю в українській кухні - ароматний запечений гарбуз, солодка каша з фруктами та налісники з домашнім сиром і сметаною. На свій страх та ризик я спробувала це все об"єднати і не пожалкувала. Це надзвичайно смачно!!!
Врожай гарбузів цьогоріч порадував, то ж була можливість вибрати найкращий та найапетитніший. Коли його обирала, то враховувала звичайно форму, розмір та сорт ("гарбуз-кавун" надзвичайно солодкий та пахучий). Це, що стосується інгредієнтів. То ж, гарбуз - 1 шт.
Його потрібно ретельно вимити, обтерти та зрізати верхівку, що слугуватиме нам у подальшому за кришечку. Для оригінальності це можна зробити фігурно. За допомогою ложки вичистити гарбуз з середини від насіння та м"якоті, залишивши трохи на стінках товщиною десь 1,5 см.
Далі гарбуз поставити на деко, поряд покласти кришечку (не накривати гарбуз), налити склянку води (у деко) та поставити у розігріту духовку на 40 хвилин.
Тим часом приготувати тісто та посмажити млинці на налісники.
Для тіста нам потрібно:
1 яйце
1 склянка сироватки
1 ст.л. цукру
щіпка морської солі
борошно
1 ст.л. олії
Потім переходимо до приготування каші. Потрібно:
1 чарка рису
1 чарка пшона
1 л молока
200 г м"якоті гарбуза
3 невеличких яблука
3 ст.л. цукру
кориця
морська сіль - за смаком
100 г сушеної вишні
Відміряти рис та пшоно, помити, залити окропом та залишити хвилин на 15.
М"якіть гарбуза та почищені яблука нарізати невеликими шматочками.
Злити з крупів воду, залити молоком та відварити до напівготовності. Додати цукор та сіль.
Яблука та гарбуз протушкувати у невеликій кількості води, додати корицю, перемішати та з"єднати з кашею.
Приготувати начинку для налісників. Потрібно:
300 г домашнього сиру
1 яйце
1 ст.л. цукру
1 ч.л. ванільного цукру
щіпка морської солі
50 г родзинок
Сир перетерти через сито (або пропустити через м"ясорубку), додати яйце, цукор, ванільний цукор, сіль та все гарненько перемішати.Згодом додати ошпарені окропом родзинки.
Млинці змастити сирною масою та скрутити у трубочки
Тим часом гарбуз уже трохи запікся. Ми його виймаємо,
обгортаємо фольгою та починаємо начиняти. На дно викладаємо нашу кашу
потім викладаєм шар ошпареної окропом та порізаної сушеної вишні,
а зверху - вертикально - розрізані навпіл налісники.
Щедро поливаємо сметаною та накриваємо зверху фольгою. І знову в духовку.
Тепер головне не поспішати. Нам потрібно не менше години, для того щоб наша страва як-то кажуть "дійшла" і стала неймовірно ароматною та смачною. Через деякий час фольгу зверху можна зняти, щоб сметанка трішки підрум"янилась.
Ось і все. Нарешті дочекалися. Час, який пішов на фотографування, перевіряв нашу силу волі, але разом з тим дозволив страві трохи схолонути.
І каша, і налісники були дуже соковаті та запашні, адже просякли медовим ароматом гарбуза.
Все пишу у минулому часі, бо окрім шкірок від гарбуза вже нічого не залишилося.......
Комментарии
следить за комментариямиинтересный рецептик!
Очень красиво! Представляю сколько времени Вы "игрались"
Всегда восхищаюсь такими кулинарами как Вы... видно, что готовили с душой! Спасибо за труд, красоту и не сомневаюсь, вкусноту!
Спасибо всем большое! Вы правы — пришлось немного потрудиться, но результат превзошел все мои ожидания! Это очень вкусно!
Неймовірно!! такою стравою можливо 《покорить》 Велике ДЯКУЮ!
Я представляю как это вкусно! Такое блюдо стоит затраченого времени!
Вы абсолютно правы! Спасибо