Сач- смачна та ефектна подача страв.
На цей раз м'ясне сачове з гарбузом,айвою та овочами. А також і, з грушою і айвою)))
Коли на вулиці заметіль,хочеться чогось теплого і яскравого,що нагадує про літо.
В даному випадку я приготувала м'ясний сач з гарбузом та овочами.
Замаринуємо м'ясо:
- Свинина 400 г
- Часник 5 зубч.
- Сіль.перець по 1/2 ч.л.
- Тім'ян 1 ч.л.
- Мускатний горіх 1/2 ч.л.
- Вино червоне сухе 1 ст. л.
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Цибуля 1 шт.
Часник придавити ножем та додати спеції.
Подрібнити ножем, не дуже мілко.
Через добу в мене вже була велика гранітна ступка,про яку я давно мріяла... тому для повторного сачу використала її))).
До свинини додати часник зі спеціями та порізану цибулю,влити вино та оливкову олію.
Перемішати та залишити на 20 хвилин.
Також для сачове потрібно:
- Вино біле сухе 100 мл
- Гарбуз 600 г
- Перець болгарський зелений 2 шт.
- Айва 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Марокканьська суміш спецій 1/2 ч.л.
- Базилікова сіль за смаком
- Гірчиця в зернах,паприкова паста по 1 ст.л.
Гарбуз почистити та порізати.
Добре розігріти сач та викласти свинину разом з цибулею і маринадом. ГОтуємо на великому вогні.
До гарбуза додати гірчицю в зернах
та паприкову пасту,вимішати.
Перемішати свинину та влити біле вино.
Коли алкоголь з вина випарується додати
в сач гарбуз.
Почистити та порізати великими скибочками болгарський перець та викласти на гарбуз.
Тоненькими скибочками порізати айву та нарізати помідори на 4-6 частин.
Додати в сач марокканську суміш спецій та базилікову сіль. Через 5 хвилин перемішати та вимкнути вогонь.
Також через добу готувала гарбузове сачове з грушою і айвою,теж було дуже смачно.
Подавати сач посипавши зеленню.
Смачне м'ясне сачове з гарбузом, грушою і айвою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиІнна, а що це за паприкова паста, щось я такого в нас не зустрічала
паприка-крем, угорські спеції на основі паприки,для бограча і т.д. гострі і не гострі.
Як наша томатна паста, тільки з паприки солодкої)))))))
Я такої не бачила
На Закарпатті продається))))))
Це нам родичі з Ужгорода присилають мій чоловік ще любить паприку-крем на сало мастити
хочу такой космической пасты! На следующее лето надо раздобыть рецепт
Інна, а чим можна замінити, бо в нас таких не бачила
Красота какая праздничная!
http://www.chef.com.ua/recepty/brag/bolgarskij-sach-ce-duzhe-smachno-8263.html#.WDcLr2-g_Dc
Ясно, у меня август прошлого года как-то выпал
Вибачте, а хто такий цей сач? Це посуда така?
да,это сковорода глиняная из Болгарии, та что на фото
Сач- особливе автентичне болгарське блюдо приготоване на однойменній глиняній сковороді, яку ставлять на відкритий вогонь, газ чи електричну плиту.
Сач, як страву традиційно готують з риби або м'яса з додаванням овочів. Найчастіше в Болгарії можна спробувати Сач зі свинини з овочами,Сач з курки, Сач вегетаріанський або з трьома видами м'яса (свинина, телятина, курятина) і овочів (баклажан, болгарський перець,кабачок, цибуля, гриби). Картоплю в сач зазвичай не додають.
Сама сковорода буває різною за діаметром та висотою бортика, має спеціальну ковану підставку з ручками для подачі на стіл.