Зібралися у мандрівку, похід, пікнік чи в дорогу? "Законсервуйте" картоплю, яка не зіпсується протягом тижня при будь-якій погоді.
Також, картопля варена таким способом, добре підходить для салатів та добре чиститься.
Потрібно:
- Картопля 1-1,2 кг
- Сіль 350-400 г
- Вода 1 л
Налити в каструлю воду та всипати кам'яну сіль. Поставити на вогонь,довести до кипіння.
Солі має бути не меньше 350 г на 1 л води.
Якщо картоплі більше,наприклад 2 кг, тоді води потрібно 2 л і солі,відповідно,700-800 г.
Картоплю добре вимити щіткою та обережно занурити у солений киплячий розсіл.
Занурити не вийде, бо картопля спливе :)
Варити картоплю від 25 до 60 хвилин.
Можна прикрити кришкою, але слідкувати,щоб не закрилась, як у мене ))) і все було в солі...
Картопля буде шипіти, розмовляти, шкварчати... ніби вона печеться чи смажиться,а не вариться.
Чим довше вариться картопля в ропі, тим щільнішою вона стає в середині (така добре підійде для салатів)
Коли вийде час, витягти картоплю з ропи і одразу викласти,щоб обсохла.
Картопля варена в солі, має тільки солену шкірку і зовсім не солена в середині.
Зберігається така картопля до тижня при різній температурі та добре переносить жару влітку. Добре брати в походи,дорогу та мандрівки.
Ропу можна злити в банку та використовувати знову при потребі, доливши води.
І пам'ятайте, що мандрівка довжиною в тисячі кілометрів починається з одного кроку!
Смачних і яскравих Вам подорожей!
Комментарии
следить за комментариямиСупер! Забираю в КК и завтра, как наварю!!! Сегодня у меня закрытие грибоконсервного цеха!
Дуже цікава інформація. Я ніколи не чула про такий спосіб приготування картоплі. Дякую.
користуйтесь на здоров'я!
Интересно
знаю,что Вам точно пригодится