Дуже цікава страва на смак! Ще один мій вдалий експеремент)))
Потрібно:
- Картопля молода 500 г
- Бадьян 2 зірочки
- Соєвий соус 2-3 ст. л.
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Сало свіже 100 г
- Цибуля 2-3 шт.
- Соус наршараб, суміш перців мелених за смаком
- Яблуко 2-3 шт.
- Часник молодий 2 головки
- Вустерський соус 1 ст. л.
Воду закіп'ятити з бадьяном.
Картоплю почистити,порізати кружочками товщиною 0,5-0,7 см та відварити до напівготовності у окропі з бадьяном.
Злити з картолі воду. Полити оливковою олією та соєвим соусом,легенько перемішати.
Цибулю,яблука та часник почистити та теж нарізати кружочками.
На сало викласти кружальця цибулі в один шар.
Полити цибулю соусом наршараб.
Поперчити цибулю сумішшю перців.
Викласти на цибулю мариновану картоплю в один шар.
Зверху викласти ще один шар картоплі довкола чергуючи з яблуком та кружальцями молодого часнику.
Завершити композицію з яблук,картоплі та часнику)))
Полити картоплю з яблуками зверху вустерським соусом.
Духовку розігріти до 230 градусів.
На нижньому нагріві запікати картоплю з яблуками 20 хвилин.
Сало має стопитися а цибуля підсмажитися.
Зробити заливку.
Для заливки:
- Сметана 3 ст. л.
- Білок яєчний 1-2 шт.
- Соєвий соус з оливковою олією(від картоплі) 2 ст. л.
- Гірчиця 1/2 ч.л.
Якщо у Вас гірчиця звичайна,можна додати краплю меду.
Духовку переключити на 180 град. при нижньому та верхньому нагріві.
Залити запіканку з картоплі з яблуками заливкою.
Запікати молоду картоплю з яблуками,часником та цибулею ще 20 хвилин.
Цікава на смак і смачна запіканка з молодої картоплі з яблуками подається гарячою.
Комментарии
следить за комментариями