Весняний салат, так хочеться вже яскравих вітамінних салатів!
Ингредиенты
- редиска 1 пучок
- черемша 1 пучок
- огірки 1 шт.
- яйця 3 шт.
- сметана 3 ст. л.
- сіль
- мелений чорний перець
Черемшу помити, обсушити і нарізати.
Редиску і огірок помити і нарізати півкільцями.
Відварені яйця крупно нарізати.
Всі інгредієнти скласти в салатницю, посолити і поперчити.
Заправити сметаною і перемішати.
Комментарии
следить за комментариямиМені вже також дуже хочеться весни, на підвіконні є трішки зелені, а от черемшу не їла ще жодного разу.
В нас знов так засипало снігом, я думала що вже не буде, так хочеться сонечка та тепла. Черемша має цікавий смак, часниковий запах, як тільки зійде сніг, в нас на базарах дуже багато її продають за копійки, але її не всім можна вживати, потрібно бути дуже обережною
я бачила на базарі і в нас, але чомусь завжди боялась купувати....
Я перший раз спробувала черемшу коли познайомилася з чоловіком, бо в мене дома її ніколи не готували і це для мене була новинка, а чоловік в мене дуже її любить
У нас -17 і вітер, і сніг поскрипує під ногами, а у тебе весна на тарілці! Як по мені, черемша має більш часниковий аромат ніж сам часник. Але це перша весняна зелень! Треба посіяти редиску на підвіконні у якості експеріменту!
Це в мене фото з минулого року На рахунок часникового аромату згідна, тому вона і є на любителя і от ще раз наголошу, перед тим як її вживати потрібно про неї прочитати, бо дуже багатьом вона не підходить( за станом здоров"я)
Ой, Оксан, у мене просто слюнки течуть, як дивлюсь на твій салат!
Саме головне щодо черемші- ЇЇ можна вживати тільки в дуже молодому стані,тоді коли вона тільки вилазить із землі,як проліски, щоб листя ще було світлого кольору і скручене в трубочку. На базарі часто продають перезрівшу з розпущеним листям, і вона вже має всередині стовбур з якого розпуститься квітка, це вже небеспечна черемша для організму. В лісі її навесні дуже багато і на городі у моєї мами
ну от що мене застерігало від покупки....
листя зверху ще має бути закручене в таку білу плівочку до середини вибір навесні черемші великий,але ту що пригодна для їжі можна знайти,зазвичай вона дорожча і є на ринку три-пять днів
Спасибо, Иннушик, это и правда, очень ценно! Я не обращала внимание на вид этой черемши — зелень и есть зелень, да ещё самая первая и "дикая". Но мне она не нравилась из-за резкого чесночного запаха в салате. Я вообще предпочитаю в салат добавлять зеленые "перышки" молодого чеснока (у нас он сам насеивается и тоненький такой растет). А черемша продается, как щавель, уже широколистая. Интересно, у нас в лесу она растёт — надо проверить весной.
если растет,откопай и посади себе на грядке или даже под деревом каким-то,она насеется и будешь иметь свою. У моей мамы под ежевикой растет И помни,что ее также добавляют как дополнение к салату,вместо зелени... как добавляешь укроп,петрушку или лук зеленый, или тот же зеленый чеснок.
В пирогах можно и в качестве основной массы для начинки использовать, она теряет острый вкус при термообработке.
типа такого
https://www.chef.com.ua/recepty/velikiy-post/postnyj-drozhzhevoj-pirog-s-gribami-i-cheremshoj-5717.html#.WJxccXSg_Dc
или маленьких пирожков с яйцом и черемшой...
Дякую,Інна,за цікаву та потрібну інформацію
На Здоров'я,Оксаночка!
Так по-весеннему!