Домашній плавлений пастоподібний сир з печерицями.
Плавлений сир є смачним та легко готується в домашніх умовах.
Потрібно:
- Сир кисломолочний 500 г
- Молоко 75 мл
- Масло вершкове 50 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль 1 ч.л.
- Сода 1/2 ч.л.
- Олія соняшникова або масло вершкове 25 г
- Печериці 300 г
Спочатку потрібно підготувати печериці.
Помити,почистити, порізати на пластинки.
В сковороду влити олію чи вершкове масло, викласти печериці та трошки посолити і поперчити.
Прогріти печериці на малому вогні до зміни кольору.
Тобто не смажити довго, а як тільки печериці виділять сік і вин випарується одразу вимкнути і залишити щоб остили.
Чим кисліший сир, тим більше потрібно соди харчової, але не більше 1 ч.л.!!!
Збити все до однорідної консистенції.
На паровій бані варити сирну масу при постійному помішуванні.
Спочатку сирна маса почне ріднути.
Варити сирну масу постійно помішуючи на водяній бані, до появи сирного запаху і бажаної густоти.
До гарячого пастоподібного плавленого сиру додати холодні гриби.
Вимішати плавлений домашній сир з смаженими печерицями.
Вилити плавлений пастоподібний сир з грибами в форму і залишити до остигання.
Потім закрити кришкою та зберігати в холодильнику.
Собівартість такого плавленого домашнього сиру становить біля 20 грн. за 500 грам
Я навіть не скажу,який сир з смачніший:
без наповнювача, з зеленню чи грибами.)))
Як тільки плавлений сир вистиг, мої домчадці їли його і з хлібом, із крекером з висівками, і помідори мастили)))) добре що хоч на сніданок трохи залишили.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯка смакота, вже хочеться скоштувати
Спробуйте,сир виходить дуже смачний, типу "янтарь" і займає максимум півгодини для приготування, а з добавками можна пофантазувати.
Спасибо тебе, Иннуш, за рецепт! Давно хотела попробовать, но сомневалась как-то. А тебе верю сразу, поэтому сейчас и сделаю. И отчитаюсь.
Добавила кусочек копченой грудинки, получилось похоже на колбасный сыр, только мягкий. Иннуш, ты — гений! Минимум времени, а результат замечательный!
Спасибо,дорогая! Спасибо тебе,большое,за то что пользуешься моими рецептами! но это еще не все,Женечка,скоро покажу еще кое-что
Уже пол года как нашла рецепт такого сыра, но что то меня останавливало чтоб приготовить его, теперь точно приготовлю, ну конечно если настроение будет. Фоточку обязательно выставлю
Жду,дорогая! Женечка уже справилась,фото в плавленом сыре с зеленью!
Надо самой не полениться и приготовить, ато мы всё на магазинных сырах живем...
ешками питаетесь,да?