Презентували мені вино "Марсала" з Італії, тому знову ніжна і соковита курочка в ароматному соусі "марсала" з вершковим смаком.
Марсала - міцне десертне вино родом із Сицилії, що має деяку схожість з Мадерою, але відрізняється від неї великим вмістом цукру. Вміст спирту 17-18%, цукру 1,5-7%
Потрібно:
- Курячі бедра 5 шт.
- Розмарин (сушений) 1 ч.л.
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Вершкове масло 30 г
- Часник 10 зубч.
- Марокканська суміш спецій(або перець чорний) 1/2 ч.л.
- Тім'ян 1 ст. л.
- Вино Марсала 150 мл
- Вершки (або жирне молоко) 150 мл
- Сіль за смаком
- Свіжий базилік 1 ст. л.
- Мигдальні пластівці, зерна гранату за смаком
З курячих стегон зняти шкірку т видалити кістку.
Приправити куряче м'ясо меленим розмарином з усіх боків.
В каструлі мультиварки на програмі "смаження" розігріти оливкову олію та вершкове масло разом із зубчиками часнику.
Викласти курячі стегна гладкою стороною вниз та підсмажити 3-5 хвилин.
Перевернути куряче м'ясо та переключити на програму "тушкування"
Приправити курячі стегна марокканською сумішшю або перцем, посипати тім'яном та влити вино Марсала. Дати випаруватися вину 3 хвилини.
Влити вершки або молоко,посолити та закрити кришку мультиварки
Зняти клапан збору конденсату або потім(після блендера) уварити соус.
По закінченню програми (через 1 годину) відкрити мультиварку
та дістати куряче м'ясо на блюдо.
До соусу в якому тушкувалася курочка додати свіжий базилік і перебити ногою блендера до однорідності разом з часником.
Полити курячі стегна соусом.
Подавати ароматну і ніжну курочку "Марсала" у смачному вершковому соусі посипавши мигдальними пластівцями і зернами гранату.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЗавтра прикуплю курочку, а вино у меня какое-то полусладкое, но дуже кортить спробувати!
Я не знаю,какое у тебя вино, но марсалу пить я бы не смогла,не люблю я крепленые вина... но сочитание вина и молока-это шедевр! Очень сочно и вкусно! Соус если будет жидким, после блендера,выпари еще чуток. Я клапан открываю, забыла написать...ща допишу.
Всё сделала по твоему рецепту, только после обжаривания запекла в духовке (ну, всё ещё нет у меня мультиварки ). Аромат обалденный! И выпаривать соус не пришлось.
Да, отдельное спасибо за разделку бедрышек. ! Я шкурку очень не люблю!
я тоже стараюсь ее удалять а мой муж любит...по-этому придется придумать и поделиться еще одним рецептиком с любителями
То же самое, и думаю, мы не одиноки!
Не пересушила?!. можно и в казанке или сковороде на плите
Не пересушила. "Укусно" как говорила баба Валя в "Сватах". Я теперь всё непонравившееся (мне) вино на курочек изведу
Столько всяких ароматов смешано! Беру в КК! После праздников всегда остается по-немногу разного вина, будет куда пристроить! Спасибо!
На здоровье,Яночка!