Вареники з картоплею, запечені з печінкою в глиняній посуді під тістом в сметанно-гірчичній заливці -дуже смачна і ситна страва!
Потрібно:
- Печінка куряча(або інша) 300 г
- Цибуля 1-2 шт.
- Борошно для паніровки печінки
- Олія для смаження печінки
- Вареники 25-30 шт.
- Сметана 2 ст. л.
- Гірчиця 1 ч.л.
Замісити
тісто на кислому молоці.
Для начинки:
300 г картоплі сирої натерти на тертці.
1 шт. цибулі обсмажити на олії.
Змішати картоплю з цибулею,посолити,поперчити і додати кріп.
Залишити 1/3 частину тіста на кришку для глиняної посудини.
Наліпити вареники з картоплею
"чепчиком"
Печінку помити,нарізати і панірувати в борошні з сіллю і перцем.
Обсмажити на олії до скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку. Викласти печінку в глиняну миску або глечики.
Смажити порізану цибулю в тійж сковороді і олії. Посипати печінку смаженою цибулею.
Вареники відварити до всплиття.
Викласти вареники зверху на печінку з цибулею.
теж саме зробити зі сметаною.
Залити вареники з картошкою і печінкою сметанно-гірчичною заливкою.
Заливка має покривати вареники на 2/3 частини.
Тісто що залишилося,розкачати по діаметру миски і накрити зверху вареники з печінкою.
Змастити олією і проколоти дірки виделкою.
Поставити в холодну духовку.
Запікати в духовці при 230 град. 30-40 хвилин.
Дістати страву з духовки і змастити тістову кришку вершковим маслом.
Подавати вареники запечені з печінкою в сметанно-гірчичному соусі гарячими.
Будьте обережні коли відкриваєте кришку з тіста,під нею гаряча пара!
Смачні вареники з картоплею,запечені з печінкою під тістом,просто тануть у роті!
СМАЧНОГО!
Комментарии
следить за комментариямицiкаво
смакота!
Гарненька шапочка! Куряча печінка у мене, на жаль, не пройде, та візьму фарш або гриби. Дякуємо, добра чарівниця
Женя,возьми тогда говяжью или свиную печень,но обязательно попробуй с печенью!!! это очень вкусно и неповторимо!!! с грибами или мясом -это совсем другое блюдо
Хорошо, хотя, для меня вареники с картошкой это уже супер! Я их обожаю во всех возможных вариантах!
Ох, вареники с печенкой В кипятке плывут бочком,
Вкусно машут гребешками,
Пахнут жареным лучком!
Никак не решусь приготовить вареники с начинкой из сырого картофеля Она хорошо проваривается?
Янусик,проваривается хорошо,но что б ты понимала в пюре не превращается! Это совсем иной вкус картошки и интересный,поробуй! Я делала два варианта: 1) Сырая картошка+сырое сало+сырой лук(вкус похож на драники)))
2) сырая картошка+жареный лук на сале+укроп(что-то ближе к молодой картошке)))