Корисний айвовий оцет в домашніх умовах.
Готую айвовий оцет разом з
яблучним восени в квартирних умовах, який дозріває до Різдва.
Потрібно:
- Айва 1 кг.
- Цукор 150 г
- Мед натуральний 50 г
- Вода 1,5 л
- Хліб житній 50 г
Айву подрібнити разом зі шкіркою,насіння і серцевину по можливості видалити, інакше оцет буде щільним і тягучим.
Скласти айву в 3-х літровий слоїк та залити водою(краще глиняний якщо є) додати цукор.
Залити водою, додати мед та перемішати.
Зверху покласти краюшку житнього хліба,закрити кришкою з отворами та залишити в темному і теплому місці.
Через добу айвовий оцет має забродити,в цьому йому допоможе житній хліб. Оцет потрібно кожен день на протязі 14-20 днів мішати дерев'яною лопаткою.
Через три тижні процідити рідину і віджати.
Перелити рідину (молоде вино))) в чисту скляну банку і поставити на 2 місяці в тепле темне місце, і не чіпати.
Ще раз процідити айвовий оцет від осаду, злити в скляні бутилки і зберігати в прохолодному місці або в холодильнику на дверках. Вихід 1 літр.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиМабуть, він дуже ароматний!
дуже
Утащила! Жду айву!