Для заварного крему:
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор 500 г
- Борошно пшеничне 4 ст. л.
- Крохмаль(кукурудзяний,картоп.) 4 ст. л.
- Ванільний цукор 20 г
- Масло вершкове(домашнє) 300 г
- Молоко свіже(домашнє,бажано вечірнє) 2 л
Закип'ятити 1,5 л молока у великій каструлі,мінимум 3 л.
Яйця курячі збити з цукром та ванільним цукром.
Додати борошно і крохмаль,розмішати.
Влити 0,5 л холодного молока та добре збити вінчиком.
В каструлю з гарячим молоком поступово вливати яєчну масу,постійно помішуючи вінчиком.
Варити заварний крем постійно помішуючи до загустіння. Величина вогню має залежити від інтинсивності помішування. Чим швидше ви працюєте вінчиком,тим сильніший вогонь,тим швидше звариться крем (3-5 хвилин) Головне,не дати кремуі закипіти!!!
Справжнє домашнє масло порізати на куски.
Його можна зробити самому з домашньої сметани, або купити у перевірених людей на ринку.
Доречі,справжнє ароматне домашнє вершкове масло коштує дешевше на 30-40% ніж магазинне, і не факт,що магазинне 100% справжнє.
Розкласти масло зверху на гарячий крем та дати розтанути. Коли крем остигне до 30 град. перемішати.
Беремо випечені напередодні
коржі для наполеону.
На тарілку або піднос застелити 4 смужки пергаменту та викласти перший корж.
Роз'ємне кільце обгорнути харчовою плівкою (швом зовні).
Перемащуємо коржі заварним кремом,не шкодуючи крему. В мене на один корж пішло по 8 ст.л. крему.
Так перемастити 11 коржів.
Останній(12-тий) корж перевернути верхом до низу і накрити торт.
Підібрати плоску кришку за таким самим діаметром і злегка придавити.
Зняти кришку, змастити останій корж кремом. Має залишитися ще 250-300 мл заварного крему,який потрібно викласти в банку,закрити і зберігати в холодильнику.
Затягнути торт плівкою або накрити кришкою (щоб не торкалась верху наполеона) та винести наполеон на холод.
Через добу послабити кільце,пройтися з боків(між тортом і кільцем) силіконовою лопаткою і зняти роз'ємне кільце з плівкою.
Обрізки від коржів подрібнити.
Я використовую чашу блендера.
Видно,що торт добре просочився і коржі розмокли, верх торта хвилями,як мереживо...це ми виправимо)))
Змастити кремом боки наполеона,саме зручніше використовувати широку і м'яку силіконову лопатку.
Засипати боки торта крихтами.
Верх торта накрити плівкою і покласти легенький груз на 2-3 хвилини, діаметром як Наполеон,в мене дощечка дерев'яна.
Далі верх торта зарівняти заварним кремом.
Та засипати крихтами. Витягнути зпід торта смужки пергаменту.
Все! Гарний та ідеальний торт "Наполеон" готовий до подачі.
Наполеон вийшов не тільки ідеально рівним, а ще й ідеально мокрим і смачним!
Ідеального і смачного Вам НОВОГО 2017 РОКУ!
Комментарии
следить за комментариямиКрасавец!
Спасибо!
Ой, правда, Иннуш, я такого красивого "Наполеона" и не видела! Я его тортом никогда не подаю, просто пропитываю коржи, тоже придавливаю его доской и разрезаю на ромбики. А твой просто идеальный получился!
Спасибо,Женечка! Я старалась
Идеальный — не то слово! Весь та кой ровненький, идеально пропитаный... Давненько что-то я Наполеончиком своих не баловала...
Спасибо,Дорогая!
Затянула я что-то с отчётом Готовила ещё в январе свекру на день рождения: коржи классные, способ сборки очень простой и удобный, а вкус
Спасибо, Инночка!!! Впредь Наполеон буду готовить только по твоему рецепту!
Спасибо,Дорогая!
Який гарненький вийшов. Я також обожнюю торт Наполеон, правда готуємо його по нашому сімейному рецепту)))
а ми його вже бачили,чи це секретний сімейний рецепт?
чудовий рeцeпт....
Дякую!