Коржики традиційний хліб Середньої Азії. Готують його в тандирі (національна піч). Спробуємо зробити в духовці.
Коржики традиційний хліб Середньої Азії. Готують його в тандирі (національна піч). Спробуємо зробити в духовці.
Для коржів замішують тісто з теплої води ( 1 склянка), щіпки цукру, маленького пакетика сухих дріжджів, повної чайної ложки солі, і муки ТМ "Жменька" (скільки візьме) . Замісити тісто ,обім ’ яти, простежити щоб тісто вийшло однорідним і без грудочок.
Після підйому тіста, викласти його на дошку, розділити на шматки ( розміром приблизно з кулак). Кожного шматка, катаючи його між долонями надати форму кулі. Тісту дати підійти. Після зробити коржики так, щоб заготовки мали товщину всередині 0, 5 см, а по краях 2 см. У центрі коржики зробити наколи. У Середній Азії для цього використовують спеціальний пристрій, який називається "Чекич". Я зробила наколи за допомогою "пучка" зубочисток. Рясно присипати коржі кунжутом.
Заздалегідь розігріти духовку до 170 гр. Випікати кожний коржик 10 хв. Готові коржики по краях змащуємо рослинною олією. Подавати до супу замість традиційного Українського хліба.
Комментарии
следить за комментариямиАппетитные коржики)
Интересно! Беру на вооружение!