Надто пухкий,ароматний і шоколадний пиріг-кекс.
В цьому кексі "Божевільний студент", я взяла трошки від "Бідолашного студента" трошки від "Божевільного пирога" тай получився в мене "божевільний студент" )))
Потрібно на 2 кекса діаметром 17 см:
- Чай чорний(крепкий) 1 стакан
- Сік з вишень 0,5 склянки
- Оцет 2 ст. л.
- Борошно 3 склянки
- Цукор 2 склянки
- Какао 1/2 склянки
- Сода 2 ч.л.
- Сіль 1 ч.л.
- Суміш спецій для випічки 1/2 ч.л.
- Ванилін 1 дрібка
- Олія раф. 100 мл.
- Вишні у власному соці 2 склянки
В одній мисці змішати всі мокрі інгредієнти,чай має бути холодним! В іншій мисці змішати всі сухі сипучі інгредієнти.
До сухої суміші вилити мокру суміш.
Замісити тісто виделкою або міксером.
Додати вишні або сухе варення,легенько вмішати в тісто.
Викласти половину тіста в змащену маслом форму.
Я ділю тісто на дві частини,тому що випікаю кекс в хлібопічці, а там мала форма для кексу в діаметрі 17 см. Все тісто не поміститься,виросте і побіжить через верх, а одного кексу буде маловато,дуже смачний і з'їдається за раз,ще теплим)))
Випікати кекс до "сухого сірника"
З першої половини тіста кекс буде більш пористим і мокрішим, з другої половини тіста більш плотнішим і сухішим.
На фото кекс з другої половини тіста.
Виходить ароматний і смачний кекс "Божевільний студент" без яйця з смачною запеченою скоринкою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиАпетитний кекс, обов'язково спробую!
Дякую,спробуйте, на здоров"я!
Инночка, кекс замечательный!
Название кекса супер! Кекс такой пышный
У мене якраз сесія почалася))
Дякую))
По приїзду додому спробую "Божевільного студента")
ок!
з тебе відгук
Дуже "смачні" фото. Буду пробувати. Цікаво як вийде, якщо перемастити якимось кремом?
На мою думку, крем в даному випадку зайвим не буде)
Доречі, я теж думала про те,що можна розрізати на коржі і перемастити якимось кремом! Коли є час,щоб він просочився