Кекс "Божевільний студент"

Автор: richinna 8 Февраля 2016
Кекс \
Надто пухкий,ароматний і шоколадний пиріг-кекс.
В цьому кексі "Божевільний студент", я взяла трошки від "Бідолашного студента" трошки від "Божевільного пирога" тай получився в мене "божевільний студент" )))

Потрібно на 2 кекса діаметром 17 см:

  • Чай чорний(крепкий) 1 стакан
  • Сік з вишень 0,5 склянки
  • Оцет 2 ст. л.
  • Борошно 3 склянки
  • Цукор 2 склянки
  • Какао 1/2 склянки
  • Сода 2 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Суміш спецій для випічки 1/2 ч.л.
  • Ванилін 1 дрібка
  • Олія раф. 100 мл.
  • Вишні у власному соці 2 склянки
В одній мисці змішати всі мокрі інгредієнти,чай має бути холодним! В іншій мисці змішати всі сухі сипучі інгредієнти.
До сухої суміші вилити мокру суміш.
Замісити тісто виделкою або міксером.
Додати вишні або сухе варення,легенько вмішати в тісто.

Викласти половину тіста в змащену маслом форму. 
Я ділю тісто на дві частини,тому що випікаю кекс в хлібопічці, а там мала форма для кексу в діаметрі 17 см. Все тісто не поміститься,виросте і побіжить через верх, а одного кексу буде маловато,дуже смачний і з'їдається за раз,ще теплим)))
Випікати кекс до "сухого сірника"
Кекс гарно піднімається.
З першої половини тіста кекс буде більш пористим і мокрішим, з другої половини тіста більш плотнішим і сухішим. 
На фото кекс з другої половини тіста.
Виходить ароматний і смачний кекс "Божевільний студент" без яйця з смачною запеченою скоринкою. 






Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
nata0225 8 Февраля 2016
# 0

Апетитний кекс, обов'язково спробую!

richinna 8 Февраля 2016
# 0

Дякую,спробуйте, на здоров"я!

lakshmi 8 Февраля 2016
# 0

Инночка, кекс замечательный!

Bizeshka 9 Февраля 2016
# 0

Название кекса супер! Кекс такой пышный

richinna 9 Февраля 2016
# 0

Rina 9 Февраля 2016
# 0

У мене якраз сесія почалася))

richinna 9 Февраля 2016
# +1

Удачи!

Rina 9 Февраля 2016
# 0

Дякую))

По приїзду додому спробую "Божевільного студента")

richinna 10 Февраля 2016
# +1

ок! з тебе відгук

25092010 10 Февраля 2016
# 0

Дуже "смачні" фото. Буду пробувати. Цікаво  як вийде, якщо перемастити якимось кремом?

Rina 10 Февраля 2016
# 0

На мою думку, крем в даному випадку зайвим не буде)

richinna 10 Февраля 2016
# 0

Доречі, я теж думала про те,що можна розрізати на коржі і перемастити якимось кремом! Коли є час,щоб він просочився

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014