Сирники для Львова - особливий продукт.
Кожна господиня готує сирник по-своєму, рецептів є безліч – на тісті та без нього, з
сухофруктами або маком, з поливками та без..... Сьогодні пропоную рецепт класичного сирника з родзинками та цедрою – такий, що пахне на весь дім, створюючи атмосферу домашнього затишку, якої більше не зустрінеш в жодному
іншому місці. Вранці смакує з горнятком запашної кави Запрошую на сирник, поснідаємо разом?
Ингредиенты
- сир домашній 500 г.
- яйця 4 шт.
- цукор 120-150 г.
- крохмаль 2 ст. л.
- масло вершкове 100 г.
- цедра одного лимона
- пригорща родзинок
- крім того:
- шоколад темний 100 г
- вершки 3 ст. л.
- манка і масло для форми
Підготувати форму для випічки: змазати маслом дно й боки форми і притрусити манкою.
Яйця збити з цукром до однорідного стану.
Сир пропустити через м'ясорубку.
У великій мисці з'єднати сир, масло (кімнатної температури), родзинки, цедру і крохмаль (у мене кукурудзяний).
Додати збиті яйця з цукром до сирної маси .
Вилити у форму сирну масу і випікати в розігрітій до 180-190 градусів духовці 50 хвилин.
Я зробила в сирній масі невелике заглиблення, куди виклала готову макову начинку.
Якщо сирник почне завчасно темніти, прикрити його фольгою і продовжити випікати.
Готовий сирник дістати з духовки, дати йому охолонути у формі
Потім сирник витягти з форми, акуратно перевернувши на дошку або велику тарілку.
Готовий, сирник, що вистиг, покрити гарячою шоколадною помадкою, акуратно розподіливши по поверхні і з боків, розрівняти лопаткою.
Приготування помадки: поєднати в каструльці шматочки шоколаду та вершки і залишити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Можна приготувати помадку за своїм улюбленим рецептом.
За бажанням сирник можна декорувати ягодами.
Поставити сирник в холод мінімум на 4-5 годин, а краще на ніч.
Комментарии
следить за комментариямиГарний якій! Підходить для тих, кому не можна борошно! Для тех, кто не дружит с мукой! Спасибо, очень ценный рецепт!
дякую, буду рада якщо рецептик пригодиться))))
Прекрасний сирник!
дякую)
обалденно и вкусно!
дякую)