Моє улюблене, неймовірно смачне арахісове печиво. Дуже люблю його смакувати з кефіром або молоком. Готувати печиво дуже просто і швидко!
Ингредиенты
- арахісова паста 150 г.
- масло вершкове 110 г.
- цукор 160 г.
- яйце 1 шт.
- борошно пшеничне 200-220 г.
- дрібка солі
- сода 1/4 ч.л.
- розпушувач тіста 0,5 ч.л.
Пшеничне борошно просіяти, змішати з сіллю, содою і розпушувачем.
Масло і пасту, кімнатної температури, збити за допомогою блендера.
Додати до масла цукор і знову збити.
Додати яйце і знову ретельно перемішати.
Далі поступово додавати борошно. Спочатку перемішувати блендером, а далі руками. Замісити дуже м'яке й еластичне тісто.
Далі, я формую ковбаску, нарізаю на рівні частини. Формую кульки, які викладаю на форму, попередньо вистелену папером для випічки. Кожну кульку притискаю (дном склянки, ситечком) і за допомогою вилки наношу решітку.
Випікати у розігрітій до 160 градусів духовці, 12-15 хвилин.
Готове печиво обережно переносити з форми, оскільки гарячим- воно дуже ніжне! Охолодити на решітці й подавати до столу з молоком чи кефіром. Це так СМАЧНООООО.
Комментарии
следить за комментариямиСмакота і красота! Доречі,треба арахісову пасту зробити знову,дитина просить вже давно
Дякую, це печиво справжня бомба, обожнюю його (якби не калорії, готувала б частіше )
Обов'язково приготую,як тільки зроблю пасту! щось неочищений арахіс мені не попадається на очі
Так, я щось пропустила! Шо це за арахісова паста? Коли це ви всі її робили, а я і не бачила?
Давно це було, ще в 2013 році)))))) Лови
http://www.chef.com.ua/recepty/1/arahisova-pasta-abo-ili-arahisovoe-maslo-6125.html#.WFAXv3Sg_Dc
Ясно, я тоді випала трохі... Завтра до мене приїде мій новий блендер, це буде для нього перше завдання, і арахіс у мене як раз "не при делах".
Іннуш, а сіль для чого? Просто для смаку? Я взагалі сіль добавляю у солодку випічку, зовсім мало, для смаку.
в моем рецепте можно спросить? не путай народ
Такие аккуратные печеньки! И в разломе видно что очень нежные!
Спасибо большое, печенье невероятно вкусное.