Пляцок "Вишиванка"

Автор: gutka 4 Сентября 2015
Пляцок \
"Вишиванка" один із улюблених пляцків у нашій родині, а рецепт я дістала, вже дуже-дуже давно, від знайомої Олі, що мешкає у файному місті Тернопіль.

Ингредиенты

  • для тіста:
  • жовтки 2 шт.
  • цукор 1/3 скл.
  • сметана 80 г.
  • борошно 250-300 г.
  • масло вершкове 160 г
  • розпушувач тіста 1 ч.л.
  • дрібка солі
  • какао 1 ст. л.
  • для безе:
  • білки 3 шт.
  • цукор 1-2 ст. л.
  • крім того:
  • густе повидло
  • для крему:
  • сметана 250 мл.
  • цукрова пудра 1/3 скл.
Жовтки стерти з цукром до однорідної маси за допомогою виделки. 
Борошно просіяти в глибоку миску, додати сіль, розпушувач, перемішати.  У миску з борошном нарізати масло кімнатної температури і перетерти з борошном до отримання розсипчастої маси.
(масло можна замінити маргарином).
До борошна з маслом додати жовтки з цукром і сметану. 
Замісити м'яке тісто, якщо потрібно підсипати ще борошна. 
Тісто розділити на три рівних частини, до однієї з яких додати какао - вийшло темне тісто. Його також розділити на дві половини і покласти в морозильну камеру на 30 хвилин. А світле тісто в холодильник.
Далі для безе добре збити білки з ложкою цукру.

Для начинки підготувати густе повидло - у мене сливове (смачно також із смородиновим варенням).
Форму для випічки вистелити папером для випічки. За допомогою качалки розкачати світле тісто  в корж розміром 20 на 20 см., і товщиною коржа близько 1 см.  Потім за допомогою столової ложки змастити корж густим повидлом,  на повидло викласти половину білкової піни і зверху рівномірно натерти на грубій терці  шар чорного тіста. Так підготувати два коржі.
Випікайте коржі при температурі 180 градусів до готовності.
Для сметанного крему знадобиться свіжа, жирна і проціджена сметана.
Завчасно до приготування пляцка викласти сметану в марлю, складену в 3-4 шари,  і підвісити. Під низ  поставити тарілку, в яку буде стікати сироватка. Тримати сметану в такому вигляді протягом 2-3 годин  в холодильнику. Для крема густу сметану збийте з цукровою пудрою міксером. 
Охолоджені коржі перемазати кремом і залишити "Вишиванку" на 8-9 годин в холодильнику, настоятися. 
Смачного Вам!
66

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 4 Сентября 2015
# +1

Смак дитинства!
В мене теж є сестра Оля, у файному місті Тернопіль і її мама завжди випікає всякі смаколики, а зараз вже і Оля!))))))

gutka 4 Сентября 2015
# 0

там по-особливому смачні солодощі, як на мою думку)))

richinna 4 Сентября 2015
# +1

25092010 4 Сентября 2015
# +1

Такий гарний пляцок . Ваші фото дуже класні, завжди дивлюсь і милуюсь ними. І до речі завжди впізнаю і на інших сайтах 

gutka 4 Сентября 2015
# 0

дякую))) маю таке маленьке захоплення.

nata0225 4 Сентября 2015
# +1

ммм.... яка ж смакота! Так і чешуться руки приготувати .

gutka 5 Сентября 2015
# 0

дуже дякую)

Ксюша 5 Сентября 2015
# +1

Смакота!
А назва яка гарна 

gutka 5 Сентября 2015
# 0

дякую)

Bizeshka 5 Сентября 2015
# +1

Дуже смачно!

gutka 5 Сентября 2015
# 0

дякую)

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014