На свята завжди стараюся спекти якийсь новий пляцок і того разу в одній із спільнот у facebook запримітила цей смаколик, дуже і дуже рекомендую спробувати, бо він надзвичайно смачний і дуже ефектно дивиться на святковому столі.
Для коржів потрібно:
- яйця 8 шт.
- цукор 6 ст. л.
- ванільна халва 1/2 кг.
- мелені сухарі 1/2 стакан(-a, -ов)
- борошно 1 стакан(-a, -ов)
- сода 2 ч.л.
- оцет для погашення соди
-
- Для бісквіту:
- яйця 4 шт.
- цукор 4 ст. л.
- борошно 4 ст. л.
- порошок до печива 1/2 ч.л.
Спочатку розтираємо халву із сухарями.
Білки збиваємо з 6 ст.л. цукру і додаємо по одному жовтки.
Додаємо халву і легко перемішуємо.
Потім додаємо борошно із погашеною оцтом содою(порошком до печива не замінюємо, бо тоді не вийде такий шикарний зелений колір) і все дуже легенько вимішуємо.Випікаємо коржі. Форма 36 на 25. Я пекла при 170С до сухого сірничка (час залежить від духовки, саме головне їх не пересушити).
Готуємо все для випічки бісквіту і випікаємо один корж.
Коли коржі охолонуть перемазуємо їх любим кремом ( в мене звичайний заварний).
Смачного! Веселих усім свят!
Комментарии
следить за комментариямиДуже гарний пляцок!
Дякую
Це зовсім несподівано — коржі з халвою
! Треба обов'язково пекти
!
Рекомендую спробувати, бо він дуже смачний і ніжний виходить. Моїм дуже він сподобався
0.5 кг)))
дякую за відповідь
.
я аж тeпeр дочиталась про *ванільну халву* . Вибачтe за нeуважність