Пригощаю сьогодні смачним шоколадно-сирним тортом, який дуже легкий в приготуванні.
Ингредиенты
- масло 100 г.
- чорний шоколад 125 г.
- цукор 180 г.
- яйця 3 шт.
- борошно 130 г.
- розпушувач тіста 1\2 ч.л.
- сир домашній (творог) 200 г.
- Для помадки:
- сметана 2 ст. л.
- какао 2 ст. л.
- цукор 3 ст. л.
- масло 1 ст. л.
Для шоколадного тіста розтоплюємо на повільному вогні вершкове масло і поламаний на шматочки шоколад.
Потім збиваємо 2 яйця з 80 г цукру і
додаємо туди шоколадну суміш.Додаємо борошно,розпушувач і замішуємо тісто.
Для отримання сирної маси до сиру додаємо 100 г цукру і 1 яйце,перемішуємо поки наша маса не стане однорідною, без грудочок.
Я брала готову сиркову масу,додала до неї трошки цукру і перемішала.
Далі включаємо духовку, наставляємо 170 градусів. Беремо форму для випічки і змащуємо шматочком вершкового масла.Потім виливаємо в форму половину шоколадного тіста,
після чого ложкою викладаємо по всій поверхні сирну масу( в хаотичному порядку),
а поверх неї знову шоколадне тісто.
Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою (якщо суха, то готово).
Поки торт випікається, нам необхідно приготувати помадку. Для цього розпускаємо в сотейнику на повільному вогні вершкове масло, додаємо до нього сметану, какао ( я додала замість какао 1 ч.л. розчинної кави) і цукор і варимо, помішуючи, до потрібної консистенції.
Торт виймаємо з духовки і даємо охолонути 20-30 хвилин. Потім корж перекладаємо на тарілку і поливаємо зверху помадкою.
Комментарии
следить за комментариямиНіжно-шоколадний тортик до чашечки кави!
Надзичайно апетитний шматочок