Основний і найважливіший інгредієнт у нашому рецепті - це яйця. З них ми і почнемо. Для приготування м'якого і пишного бісквіта, необхідно збивати яйця окремо, а значить, промивши як слід кожне мильним розчином, акуратно розіб'ємо їх і зіллємо білки в одну миску, а жовтки в іншу.
Миску з білками поставимо в холодильник на 10-15 хвилин охолоджуватися, так вони будуть легше збиватисяВисипаємо в миску з жовтками 90 г цукру і з допомогою міксера збиваємо їх дочиста. Додаємо воду і сіль і збиваємо до тих пір, поки не розчиняться крупинки цукру, а маса збільшиться в об'ємі приблизно в 2 рази.
Охолоджені білки дістаємо з
холодильника і починаємо збивати, спочатку повільно, потім нарощуючи темп. Щоб
вони краще взбивались, намагайтеся не торкатися міксером дна і стінок посуду.
Білки потрібно привести у пишну і стійку піну. Коли така з'явиться, додамо
решту цукру, щоб поліпшити структуру білкової маси. Збиваємо до тих пір, поки
цукор не розчиниться. Можна замість нього використовувати цукрову пудру.
З'єднуємо жовтки і білки і
отримуємо майже готове тісто. Залишилося тільки додати крохмаль, розпушувач і
борошно. Ретельно, але акуратно перемішуємо тісто до утворення однорой маси.
Виливаємо тісто в підготовлену форму, додаємо порвзані сливи. Ставимо форму в розігріту до 180 С духовку і запікаємо до готовності.
Перші 20 хвилин духовку не відкриваємо, щоб тісто не просіло.
До сметани додати цукор і какао. Добре розмішати,
щоб не було грудок. Вийде кремоподібна суміш. Додати масло, поставити на
маленький вогонь. Варити 5-7 хв, постійно помішуючи. Теплою змащувати пиріг.
Помадка виходить не дуже твердою.
Bon appetit!!))
Комментарии
следить за комментариямиЛєра! Це дуже гарно! Дякую, що поділилися рецептом