Літом,коли спека і не хочеться зайвий раз вмикати духовку,можна зробити смачний торт без випічки "Наполеон" ,так називаємий "лінивий Наполеон". Для цього Вам знадобиться печиво "вушка" та заварний крем, який вариться швидким способом.
Також можете приготувати
торт без випічки зі смачним сирно-горіхово-сливовим кремом.
Потрібно:
- Печиво "вушка" 500-600 г
- Яйце куряче 2-3 шт.
- Молоко 1,5 л
- Цукор 300 г
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний(картопл.) 2 ст. л.
- Ванільний цукор 10 г
- Масло вершкове 100 г
Молоко поставити на вогонь,щоб закіпіло, але залишити 1 склянку молока холодним.
До яєць додати цукор, крохмаль,борошно та винільний цукор.
Збиваючи яйця міксером підливати потроху холодне молоко, ту склянку молока, яку ми залишили. Добре збити.
Як тільки молоко закипить, зняти з вогню та тоненькою цівкою влити яйця з цукром,борошном і т.д. постійно помішуючи вінчиком.
Повернути каструлю назад на плиту та заварити крем до загустіння 2-3 хвилини,постійно помішуючи.
Зверху на заварний крем порізати вершкове масло
та залишити,щоб остиг.
Заварний крем не має бути дуже густим!
Печиво "вушка",краще брати ТМ"Гроно" вони найтонші,викладати в один шар на блюдо та перемащувати заварним кремом.
Один за одним шар печива і крему
до бажаної висоти наполеону.
Залишки вушок скласти в торбинку та подрібнити качалкою.
Посипати лінивий торт Наполеон подрібненим печивом та дати просочитися швидким заварним кремом.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯ тебе просто обожнюю! Цікаво, а чим я думаю, взагалі — в жару бігаю по саду з духовкою як дурна курка. Боже, як просто і смачно
ну ты даешь! Женечка,себя надо любить, а не обзывать
Гарний варіант "лінивого" наполеону, якось готувала з лавашу)
у нас в місті є 2 види лавашу, один -як резина, другий- не вспів щось покласти,вже розлізся(((