Цей соус назвали в честь міста Сірача на узбережжі Таїланду, де рахують що його вперше приготували. Він досить гострий. Підходить майже до всіх блюд : мясних,рибних ,з нього можна готувати соуси різні та салатні заправки, навіть рекомендують спробувати його у десертах, ніби він дуже пасує до шоколаду.
Чоловік мій його просто їв з звичайним соленим крекером.
Ингредиенты
- перець чілі 120 г.
- часник зубці 6 шт.
- томатна паста 200 г.
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- олія 1 ст. л.
- оцет 3 ст. л.
- цукор 3 ст. л.
- соєвий соус 1 ст. л.
Розігріваємо сковорідку з олією,додаємо нарізану цибулю та подрібнений часник.Тушимо пару хвилин.
Додаємо пасту та подрібнений перець.
Доводимо до кипіння та додаємо цукор, оцет та соус соєвий.
Перемішуємо та варимо приблизно 5хвилин, поки перець не стане мяким.Знімаємо з вогню та охолоджуємо.
Перекладаємо у блендер та збиваємо до стану пюре.
Перекладаємо у баночки та зберігаємо у холодильнику.
Для конкурсу від ТМ "Жменька"
Комментарии
следить за комментариямиВот саме так його їсти й треба — на грінку або крекер, бо дуже апетитний, а м'ясо довго чекати! А от до шоколаду — це дуже цікаво!
Чоловік в мене великий любитель таких гострих страв, так що просто з крекером пішло на "ура" Мені теж дуже цікаво спробувати із шоколадом, я вже всякі креми з перцем пробувала — це смачно, але тут є цибуля
Мене подруга якось пригостила бізе, але замість ваніліну вона помилково поклала перець (мабуть, білий, бо його не видно було). Це була "бомба". Ми поспішали, і вона просто загорнула мені бізе, а я "смакувала" його вже дома і з кавою. Уяви, ковток духмяної кави і ніжне бізе...м-м-м і а-а-а — полум'я з язика наче у справжнього дракона! Але.. було смачно! Тому і твій соус з шоколадом — це якось по-львівськи!
Я раніше перемазувала звичайні вафлі і там крем із чорним меленим перцем, це просто бомбезно, смак дуже цікавий, а з кавою запашною це райська насолода (дороблю покрокові фото і обовязково цей рецепт виставлю)
Дуже гарний колір
Дякую,колір там дійсно бомбезний вийшов
Очень интересный соус.Как долго он может храниться?
Дякую Я його перший раз робила,з цієї порції виходить не багато , 2 таких баночки як на фото. Рецепт знайшла в неті і там автор просто вказала,що він добре зберігається в холодильнику, так що точно не знаю — сама ще не пробувала довше зберігати.
Все для соусу маю, приготую, дякую!
Якщо смакує гостре, то думаю,що він сподобається,бо для мене він дууууууже гострий, а чоловікові дуже подобається. До речі робила його із замороженого перцю ,заморозила по твоїй пораді,бо раніше такий перець не заморожувала, вийшло супер