Спробуйте, бо це дуже смачно!
Начинка:
- шпинат 1 пучок
- твердий сир 100 г
- помідори 1 шт.
- масло вершкове 1 ст.л.
- часник (зубці) 1-2 шт.
- перепелині яйця 2-3 шт.
- Тісто:
- борошно 200 г.
- сир домашній 100 г.
- масло вершкове 50 г.
- жовток 1 шт.
- розпушувач тіста 0.3 ч.л.
- щіпотка солі
Для тіста розітріть сир, злегка розм'якшене вершкове масло і жовток.
Додайте борошно з сіллю і розпушувачем. Перемішайте інгредієнти. Має вийти м'яке і еластичне тісто, а якщо не вийде, то відкоригуйте його додаванням борошна або, навпаки, чогось рідкого (молоко, вода).
Тісто розкачайте в круглу заготовку товщиною близько 5 або 7 мм.
Для начинки шпинат помийте та наріжте його. На сковорідці розтопіть масло, додайти подрібнений часник і через 2-3 хвилини додайти нарізаний шпинат. Протушити його потрібно буквально біля 3-х хвилин.
Покладіть на поверхню, відступивши від краю 3 см, начинку з шпинату,
потім посипте натертим твердим сиром і
зверху викладіть нарізаний плястерками помідор.
Полийте білком і вибийте яйця.
Підверніть краї тіста наверх так, щоб вкрити ними частину начинки.
Запікати галету потрібно при 180-200 градусах в попередньо розігрітій духовці. Орієнтуйтеся біля 20 хвилин. Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСмакота!
Яка краса! І смачна соковита начинка!
Виглядає дуже смачно, але шпинат не люблю. Може його щавелем можна замінити?
Думаю,що можна. Дякую