Ингредиенты
- картопля 6 шт.
- сир домашній 400 г.
- масло вершкове 100 г.
- сіль
- вершки 125 мл.
- жовтки 3 шт.
- цибуля зелена
- олія
Картоплю в мундирі відварити до готовності і охолодити. Очистити і нарізати пластинками, завтовшки 0,5 см. Сир розім'яти виделкою. Вершкове масло натерти на середній тертці, додати до сиру. Якщо сир дуже жирний, то вершкове масло додавати не потрібно. Ретельно розтерти сир з вершковим маслом.
Форму для запікання змастити олією, викласти шар картоплі, посолити. Потім викласти шар сиру.
Потім знову шар картоплі, шар сиру і ще раз шар картоплі (останній шар має бути картопля).
Яєчні жовтки змішати з вершками і сіллю (замість вершків можна взяти молоко + трохи сметани).
Полити картоплю з сиром.
Запікати в духовці при температурі 180-200 С до золотистого кольору.
Картоплю посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і подати до столу.Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЧомусь досі не наважуюсь поєднати картоплю із сиром, але виглядає дуже апетитно! Дочекаюсь домашнього сиру, і мабуть, нарешті спробую.
а я ніби щось таке готувала,вже і не все помню
от же треба повторити
Це досить смачно виходить, але як для мене часто таку страву готувати точно не буду.