Дуже ароматні оладки зі збитими вершками та мандаринами - гарний та смачний початок дня.
Ингредиенты
- борошно пшеничне 160 г.
- борошно цільнозернове 40 г.
- какао темне 1 ст. л.
- сода 1,5 ч.л.
- лимона кислота: 0,25 ч.л.
- суміш мелених прянощів 1,5 ч
- яйце 1 шт.
- молоко 200 мл.
- дрібка солі
- цукор за смаком 3 ст. л.
- олія оливкова 2,5-3 ст. л.
- крім того:
- вершки збиті з цукром
- мандарини
Два види борошна просіяти до миски, додати всі сухі інгредієнти.
Різдвяну суміш спецій можна купити вже готову в магазині, або приготувати на свята власноруч:
для приготування приправи головне щоб спеції були свіжими та гарної якості :
- 50 грам меленої кориці,
- 15 грам меленого імбиру
- 15 грам кардамону (цілі коробочки)
- 15 грам гвоздики
- 10 грам меленого мускатного горіха
- 10 грам духмяного перцю
- 10 грам коріандру
-
10 грам бадьяну
Усі цілі інгредієнти потрібно змолоти в кавомолці до консистенції пудри і з'єднати з меленими. Отриману суміш перекласти в баночку, що герметично закривається.
і дуже ретельно змішати вінчиком, аби всі складові з'єднались.
Далі додати яйце, молоко. Перемішати. Насамкінець додати оливкову олію.
Оладки смажити на розігрітій сковорідці з обох сторін.
До столу подавати зі збитими вершками та мандаринами.
Комментарии
следить за комментариямиОладки-пряники! Ароматний сніданок!
Дякую)
Катя, а на чому ви робити фото? Дуже гарний фон!
Різний фон для фото робить мій чоловік , я йому кажу що хочу, а він виконує мої бажання))) це збиті досочки з ящика (здається з під фруктів, які купували на базарі) а малював голубою краскою він сам, якщо чесно я вже побачила тільки кінцевий результат. Він у мене майстер, як кажуть "на всі руки", тільки інколи не вистачає вільного часу на мої забаганки (а то у мене ідей і фантазій завжди не бракує).