Паста з соусом Аматрічана

Автор: richinna 7 Сентября 2016
Паста з соусом Аматрічана
Аматрічана - італійський соус, основними компонентами якого є свиняча щоковина гуанчале, сир пекоріно і помідори. Названий на честь містечка Аматріче в провінції Рієті регіону Лаціо. 
Я замінила подібними інгридієнтами, які доступні в Україні, та вийшли дуже смачні спагетті з соусом Аматрічана. 

Потрібно на 3 порії:

  • Спагетті з твердих сортів пшениці 300 г
  • Сіль, оливкова олія за смаком
У велику каструлю налити воду та посолити. 
Поставити на вогонь і дати закипіти. 
Додати ложку оливкової олії і варити спагетті за інструкцією.

Для соусу Аматрічана:

  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Цибуля невелика 1/2 шт.
  • Перцюга (свіжа) 1 г
  • Баки (щоковина) копчені 150 г
  • Базилік свіжий 15 листочків
  • Біле вино 50 мл
  • Сіль,чорний перець за смаком
  • Овечий сир (бринза) 6 ст. л.
  • Томатний свіжовичавлений сік 500 мл
  • Базилік свіжий для подачі
Оливкову олію розігріти та додати нарізану цибулю та перцюгу. Потушкувати до прозорості цибулі.
Додати в сковороду порізані кубиком або смужками копчені баки.
Смажити декілька хвилин,щоб розтопився  жир з щоковини.
Влити біле сухе вино та дати випаруватися алкоголю. 
Додати до сковороди нарізаний свіжий базилік.
Все легенько перемішати 
та влити томатний сік або розім'яті з соком помідори по-італійськи. Посолити та поперчити соус Аматрічана. Вимкнути через 2 хвилини.
Зварені спагетті відкинути на друшляк та повернути в каструлю.
Вилити соус Аматрічана до пасти та перемішати, прогріти 1-2 хвилини.
Подавати пасту з соусом Аматрічана посипавши овечим сиром та свіжим базиліком. 

Краще в теплій тарілці для пасти, якої в мене ще поки немає((( 

Також рекомендую приготувати пасту з соусом Карбонара.


Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 7 Сентября 2016
# +1

А ось і тарілочка-МРІЯ для пасти  

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014