Смачна і корисна страва з неочищеного коричневого рису з овочами. Смакує і в холодній, і гарячій подачі до столу.
Потрібно на 2 порції:
- Рис коричневий (відварений) 3-4 склянки
- Сметана,масло або олія 2 ст. л.
- Спаржева квасоля(відварена) 1 скл.
- Помідора 1 шт.
- Морква (молода) 1 шт.
- Зелений горошок молодий 1/2 скл.
- Соєвий соус 2 ст. л.
- Зелень,сіль,спеції за смаком
Коричневий неочищений рис замочується наніч та відварюється в мультиварці на програмі плов експрес (каша).
До рису в каструлю мультиварки чи сковороду додати жир(олія,сметана домашня,масло) відварену та порізану навпіл спаржеву стручкову квасолю. Смажити на середньому вогні.
Порізані кубиком томати без шкірки (зняти шкірку обливши помідору окропом і холодною водою).
Також додати порізану довгими брусочками моркву. Перемішати акуратно та смажити рис з овочами 3-4 хвилини помішуючи.
Додати молодий зелений горошок ( можна морожений), соєвий соус,спеції та смажити рис з овочами ще 2-3 хвилини.
Накрити кришкою та залишити на 5 хвилин.
Перед подачею посипати коричневий неочищений рис з овочами зеленню.
Смакує і теплим, і холодним.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиМені теж подобається цей рис, навіть більше звичайного, білого. Як завжди просто та вишукано, Іннуш!
Такий рис ще не пробувала
як попадеться,обов'язково спробуй! він дуже корисий і ситний,має смачний незвичний для рису смак
Обовязково подивлюся за таким рисом, бо зацікавив рецепт
ми плов з нього обожнюємо, і з м'ясом, і з печінкою, і з рибою.