Рьошті - національна швейцарська страва, яку готують з тертої картоплі з додаванням рослинного або тваринного жиру. За смаком чимось нагадує деруни. Найчастіше рьошті подають на обід або вечерю, як гарнір до м'яса або овочів. Існує безліч способів приготування цієї страви. Іноді картоплю труть на тертці, іноді нарізають дрібними скибочками і викладають у форму. У кожному разі, це смачно і варто спробувати)
Ингредиенты
- Картопля 1 кг.
- Масло вершкове 120 г.
- Сіль, спеції
Картоплю варимо до напівготовності, зливаємо воду та залишаємо охолонути.
Вона має бути такою, щоб ви могли торкатись рукою.
Розтоплюємо вершкове масло, змазуємо сковороду та тремо частину картоплі на тертці з крупними вічками.
Розподіляємо рівномірно.
Солимо та приправляємо.
Поливаємо трохи маслом.
ДУЖЕ обережно перевертаємо.
Поливаємо маслом.
Готуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох боків.
Подаємо з соусами на вибір та свіжими овочами.
Комментарии
следить за комментариямиЭх, картофельные, мы души! Ну, как от такого отказаться!!! Вот только как перевернуть без экстрима.
Цікава страваПро перевертання я теж зразу подумала,якби це так зробити акуратно
Треба маленькими оладками спробувати.