Молода картопля запечена з яблуками

Автор: richinna 26 Мая 2016
Молода картопля запечена з яблуками
Дуже цікава страва на смак! Ще один мій вдалий експеремент)))

Потрібно:

  • Картопля молода 500 г
  • Бадьян 2 зірочки
  • Соєвий соус 2-3 ст. л.
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Сало свіже 100 г
  • Цибуля 2-3 шт.
  • Соус наршараб, суміш перців мелених за смаком
  • Яблуко 2-3 шт.
  • Часник молодий 2 головки
  • Вустерський соус 1 ст. л.
Воду закіп'ятити з бадьяном.
Картоплю почистити,порізати кружочками товщиною 0,5-0,7 см та відварити до напівготовності у окропі з бадьяном. 
Злити з картолі воду. Полити оливковою олією та соєвим соусом,легенько перемішати.
Цибулю,яблука та часник почистити та теж нарізати кружочками.
На дно форми для запікання викласти тонко нарізане сало. 
В мене сало солене мокрим способом.
На сало викласти кружальця цибулі в один шар.
Полити цибулю соусом наршараб.
Поперчити цибулю сумішшю перців.
Викласти на цибулю мариновану картоплю в один шар.
Зверху викласти ще один шар картоплі довкола чергуючи з яблуком та кружальцями молодого часнику.
Завершити композицію з яблук,картоплі та часнику)))
Полити картоплю з яблуками зверху вустерським соусом.
Духовку розігріти до 230 градусів. 
На нижньому нагріві запікати картоплю з яблуками 20 хвилин. 
Сало має стопитися а цибуля підсмажитися.
Зробити заливку.

Для заливки:

  • Сметана 3 ст. л.
  • Білок яєчний 1-2 шт.
  • Соєвий соус з оливковою олією(від картоплі) 2 ст. л.
  • Гірчиця 1/2 ч.л.
Якщо у Вас гірчиця звичайна,можна додати краплю меду.
Заливку збити міксером.
Духовку переключити на 180 град. при нижньому та верхньому нагріві. 
Залити запіканку з картоплі з яблуками заливкою.
Запікати молоду картоплю з яблуками,часником та цибулею ще 20 хвилин.
Цікава на смак і смачна запіканка з молодої картоплі з яблуками подається гарячою.
Я подавала до молодої картоплі запеченої з яблуками, ніжну печінку в соусі







Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014