1. Яйця збити з цукром, додати сметану, соду та сіль. Ретельно вимішати. Всипати просіяне борошно, замісити тісто, що відстає від рук.
2. Розкачати тісто в пласт, товщиною біля 5 мм. Склянкою невеликого діаметра (4–5 см) вирізати кружечки. Викласти на кожен кружечок 2–3 вишні. Сформувати печиво у вигляді кульок.
3. Деко посипати борошном та викласти на нього кульки з вишнями.
4. Випікати вироби протягом 30 хв в розігрітій до 200 °С духовці.
5. Для глазурі какао змішати з цукром, влити воду і на слабкому вогні довести суміш до кипіння. Зняти з вогню. Додати вершкове масло і розмішувати, доки воно не розтане. Охолодити суміш до ледь теплого стану та полити нею печиво. (Глазурь можна зробити змішавши 100 г чорного шоколаду і 50 г вершкового масла.)
6. Викласти печиво на тарілку, прикрасити за бажанням.Зверху печиво можна посипати обсмаженими подрібненими горіхами або цукровою пудрою.
Комментарии
следить за комментариямисмакота
смакуйте на здоров'я